Nyhet

Reis verden rundt med én mobiltelefon

(Bilde: ZD Net Korea)

De ulike teknologiene i verdens mobilnett gjør at de færreste mobiltelefoner kan brukes over hele verden. Men nå har Samsung laget en mobiltelefon som du kan bruke så godt som jorda rundt.

Telefonen, som er i skyvbart format, heter V920 og er i stand til å takle både GSM, CDMA og JCDMA. CDMA brukes blant annet i USA og Sør-Korea, mens JCDMA er den japanske utgaven av nettet. Dette vil si at du kan bruke telefonen i 90 av verdens land, skriver ZD Net Korea.

Kun for koreanere
Foreløpig er telefonen kun lansert for abonnenter av den sørkoreanske operatøren SK Telecom. For å feire lanseringen kutter SK Telecom ut oppstartsavgiften på alle samtaler i tillegg til å gi gratis bruk av SMS til alle ferske V920-eiere frem til november.

V920 er 1,5 centimeter tykk, og har et kamera som kan ta bilder i en oppløsning på 1,3 megapiksler. Telefonen har en innebygget oversetter, som kan oversette enkle koreanske setninger til engelsk, japansk eller kinesisk. Blåtann og musikkspiller med støtte for mp3 skal også være på plass.

Den nye telefonen vil bli tilgjengelig i fargene mørkegrå, sterk rød, sølv og hvitt, og skal ha en pris på $500, eller omtrent 3270 kroner. Foreløpig finnes det ikke noen informasjon om når Samsung eventuelt planlegger å lansere V920 utenfor Sør-Korea.

(Kilder: ZD Net Korea)

Les også
Ny mobil for backpackere
Les også
EU vedtar roaming-pristak
Les også
Sør-Korea bygger ut super-3G
Les også
Ring billigere i utlandet
annonse