Nyhet

Nå er sesong tre av Fortnite ute

«Season 3 – Chapter 2» har vanntema – og Aquaman!

Vann er hovedtema her.

Fortnite har utsatt tredje sesong i det som nå kalles «kapittel to» av spillets levetid hele tre ganger, sist etter opptøyene i USA. Nå er imidlertid den tredje sesongen endelig tilgjengelig, og alt du trenger å gjøre for å teste den ut er å oppdatere klienten din i Epic Games Launcher og fyre opp spillet.

Som seg hør og bør har selvsagt utvikler Epic Games også produsert noen korte filmsnutter som introduserer sesongen, og om du ikke allerede har skjønt det skal det dreie som om vann. Veldig mye vann:

Hele kartet er totalforandret

Sesong 2 avsluttet med et arrangement kalt «The Device», og den frem til nå (nokså) fredelige øya ble fanget i en kamp mellom stormen og en vitenskapelig konstruksjon som forsøkte å dytte stormen tilbake. Resultatet? En gigantisk flodbølge, som etter alt å dømme ødela mesteparten av de lavereliggende områdene i spillet. Som nevnt: du vil se betydelige større mengder vann når du trasker rundt. Bare ta en titt på før-og-etter-bildene av kartet under:

Fortnites kart. Sesong 2 og Sesong 3.

Omtrent halvparten av kartet er altså splitter nytt, og må utforskes på nytt av spillerne for å oppdages. Det vil også være betydelig mer mobilitet i spillet, både gjennom biler, båter og... haier. Det siste er foreløpig litt vagt, men skal vi tro lanseringsvideoen ser det ut til at du vil kunne bruke haiene som fremkomstmiddel. Det later også til at haiene kan angripe deg om du ikke passer på i vannet.

Ja, også er det en rekke nye våpen, både fra gamle arsenal som har blitt hentet tilbake og helt splitter nye «gønnere» som kommer i en rekke ulike varianter.

Aquaman og annet Marvel-samarbeid

Aquaman i Fortnite-drakt.

Fortnite har opp gjennom de siste årene hatt et bredt utvalg samarbeid med ulike aktører. Alt fra John Wick til Marshmellow har fått sine egne karakterer og tema bygget inn i spillet, men fremst i rekken står nok superheltuniverset til Marvel. Fra dette universet har vi hittil sett alt fra Thanos til Deadpool, samt en hel drøss andre karakterer også.

I traileren for sesong tre kommer et nytt kjent fjes til syne: Aquaman. Det ventes følgelig også at flere andre karakterer vil slippes etterhvert, og dette pleier Epic Games som regel å binde sammen med ulike arrangement og separate oppdateringer i spillet over tid. Det er jo en dårlig skjult hemmelighet at disse samarbeidene også har en nokså stor økonomisk og kommersiell side for såvel utvikleren som samarbeidspartnerne.

I tillegg til slike «skins» er det selvsagt også en hel perlerad med andre karakterer tilgjengelige, av ymse sort. Alt fra kyborg-katter til pølse-i-brød-menn ser ut til å være på menyen. Fortnite er tilgjengelig på PC, Mac, Android og iOS, og serverne ser i skrivende stund ut til å være stabile.

Les også
PS5 har så rask SSD at spillmotor måtte skrives om
annonse