Tek.no

Nyhet

Amazon med et skred av nye smartprodukter

Har fått Bose med på laget på støydemping.

Amazon
26 Sept 2019 08:08

Amazons årlige maskinvarelansering gikk av stabelen onsdag, og blant produktene selskapet dro opp av hatten var Echo Buds.

Fått hjelp fra Bose

Disse er helt trådløse øreplugger i samme stil som Apples Airpods, men Amazon har fått til noe Apple så langt ikke har, og det er å utstyre dem med aktiv støydemping.

Amazon har nemlig vært hos Bose og handlet inn teknologien, selv om Bose presiserer overfor The Verge at Echo Buds bare har «noise reduction», ikke «noise cancellation», og at deres egne Noise Cancelling Earbuds 700 som kommer neste år, vil ha bedre støyreduksjon.

Amazon

Echo Buds fremstår ellers på papiret som et solid sett med ørepropper, med doble lyddrivere, fem timers batterilevetid på en lading og mulighet for å aktivere taleassistenten Alexa kun med stemmen.

Etuiet inneholder også hele fire ekstra ladinger, og Echo Buds blir dessuten rimeligere enn mange av konkurrentene. De skal nemlig koste 130 dollar, snaue 1.200 kroner.

En haug av nye Echo-produkter

Amazon lanserte også tre nye høyttalere i Echo-serien sin. «Standardmodellen» Amazon Echo er blitt oppgradert med ny innmat, og skal nå ha samme lydarkitektur som den nåværende Echo Plus.

Amazon

I tillegg lanserte Amazon en større modell kalt Echo Studio som på sett og vis tar opp konkurransen direkte med Apples HomePod, bare til en betraktelig lavere pris.

En annen konkurrent er åpenbart Sonos One, som koster det samme som Echo Studio, og The Verge noterer i sitt førsteinntrykk at lydkvaliteten er på et nivå som bør gjøre Sonos bekymret.

Echo Studio støtter dessuten lydteknologien Dolby Atmos, og to av dem skal kunne pares i et hjemmekinosystem for å levere en form for virtuell surroundlyd.

Amazon viste ellers frem en ny generasjon av den lille Echo Dot med klokkevisning på siden. Echo, Echo Studio og nye Echo Dot skal koste henholdsvis 100, 200 og 60 dollar.

Videre finner vi Echo Glow, en liten nattbordslampe med farget lys og stemmestyring. Den kan blinke i takt med musikken, gradvis dimmes ned mot leggetid eller du kan aktivere «Campfire Mode» som gir en flimring som kan minne om lyset fra et bål. Prisen blir 30 dollar.

Amazon

Alexa-briller og -ring

Amazon dypper også tærne i markedet for smartbriller. Skjønt, Amazons nye Echo Frames gjør ikke så mye mer enn å gi deg tilgang til Alexa-assistenten gjennom brillene. De har altså ikke noen form for projeksjon av bilder på brilleglassene eller liknende, slik for eksempel Google Glass har.

Amazon

Frames har maskinvaren gjemt i noen ganske tykke stenger, men er ellers vanskelige å skille fra helt vanlige «dumme» briller rent utseendemessig. Prisen blir 180 dollar, drøye 1.600 kroner med dagens kurs, og noe mindre enn Boses liknende Frames.

Om du ikke bruker briller, kan du eventuelt gå for Echo Loop, som er en ring som gir anledning til å kommunisere med Alexa. Du aktiverer assistenten ved hjelp av en knapp, og får responsen fra en liten høyttaler som sitter på ringen.

Sikkert kjempediskré i bruk, og prisen blir også 130 dollar, noe under 1.200 kroner. Både Frames og Loop er å anse som en form for eksperimenter for Amazon, og vil lanseres i et begrenset antall.

Amazon

Stort sett mulig å få tak i også i Norge

Ellers viste Amazon blant annet frem en ny smartplugg kalt Echo Flex, en nytt sikkerhetskamera i Ring-serien kalt Ring Indoor Cam og en kombinert mikrobølge- og konveksjonsovn med Alexa-støtte kalt Amazon Smart Oven.

Amazon

Amazons produkter er ikke «offisielt» tilgjengelig i Norge, men mange av produktene gjøres likevel tilgjengelig via såkalt gråimport.

Et søk på «Amazon» hos vår kommersielle partner Prisjakt.no viser for eksempel at nærmest samtlige produkter i Amazon Echo-serien er tilgjengelige fra minst én norsk butikk.

Taleassistenten Alexa er imidlertid ikke tilgjengelig på norsk.

annonse