Nyhet

Har dratt inn milliarder lenge før lansering: Nå kan du prøve «Star Citizen» gratis

Star Citizen har vært i utvikling gjennom mange år allerede, og nå kan alle få en smakebit.

«Star Citizen» er nærmest å regne for en slags enhjørning i spillbransjen - noe de fleste har hørt om, men som veldig få så langt har sett.

Spillet, en slags romsimulator med handels-, kamp- og flyelementer, ble først annonsert gjennom en Kickstarter-kampanje i 2012, skulle opprinnelig lanseres i 2014, men har siden blitt utsatt og utsatt helt til det punkt at det nå ikke har noen offisiell slippdato.

Nå har imidlertid utvikler Cloud Imperium Games åpnet opp for at alle kan få prøve innholdet de har laget, gjennom de kaller et «Free-Fly»-arrangement som varer frem til 2. juni.

Frem til da kan hvem som helst lage seg en konto og prøve de tre spillmodusene kalt Persistent Universe (i praksis åpen verden-delen av spillet), Star Marine (førstepersons arenabasert flerspillerskyter) og Arena Commander (romkamp med skip). Disse har tidligere vært forbeholdt dem som har bidratt med penger til utviklingen.

De fleste romfartøyene i spillet skal være mulig å testfly i løpet av arrangementet, men ulike «produsenter» vil være tilgjengelige til enhver tid, skriver utvikleren i en bloggpost.

Star Citizen er et meget ambisiøst prosjekt som har blitt utvidet og utvidet i takt med at pengene har kommet inn. Til nå er det snakk om nesten tre milliarder kroner.

Har samlet inn milliarder

Finansieringen av Star Citizen har fortsatt i lang tid etter at Kickstarter-kampanjen ble avsluttet, og har til nå samlet inn over 287 millioner dollar (snaue 2,9 milliarder kroner), ifølge en oversikt på nettstedet til produsent Chris Roberts. Han sto bak den populære Wing Commander-serien og romsimulatoren Freelancer, og Star Citizen er ment å være en slags spirituell oppfølger til disse.

Det meste av pengene kommer fra salg av romskip og annet spillinnhold i spillet, men Star Citizen er likevel å anse som et av de prosjektene i historien som har dratt inn mest penger gjennom såkalt folkefinansiering.

Siden Kickstarter-kampanjen har de også skilt ut enspillerdelen av spillet i det som skal bli en frittstående AAA-tittel kalt Squadron 42, med folk som Gillian Anderson, Mark Hamill og Liam Cunningham på rollelisten.

Utviklingsmessig skiller disse to seg fra hverandre ved at Star Citizen vil bli vist frem gradvis gjennom utviklingen, mens Squadron 42 ikke slippes før det er ferdigutviklet, ifølge «roadmap»-oversikten til spillene - som for øvrig ikke lenger oppdateres for Squadron 42.

Om du skulle ha lyst til å prøve Star Citizen: Vær oppmerksom på at spillklienten utgjør mange titalls gigabyte, og den har også fått en del kritikk for å være relativt full av bugs. Her er for øvrig noen glimt av spillet i en video som kom ut i forbindelse med at spillet ble oppdatert til alfaversjon 3.9 nylig:

annonse