Til hovedinnhold

Microsoft Edge lar deg spille surfespill hvis nettet går ned

Endelig får vi noe gøy å gjøre når nettforbindelsen plutselig blir borte.

Microsoft
Vegar Jansen

Om du ikke allerede har prøvd Microsofts nettleser Edge, inneholder den siste oppdateringen en bonus som sikkert kan friste noen – nemlig et lettbeint surfespill som kjører i gang dersom du av en eller annen grunn skulle miste nettforbindelsen.

Litt som «dinosaurspillet» i Googles nettleser Chrome, altså.

Men Microsofts surfespill er noen hakk mer sofistikert. Ikke bare har det farger, men vi slipper også å skremmes av plingelyder som ellers har for vane å plage dine kolleger eller medpassasjerer unødig.

Tre spillmodi

Surfespillet har faktisk tre forskjellige modi: «La oss surfe», tidsprøve og sikksakk. I den første modusen er det bare om å gjøre å komme så langt du kan uten å bli tatt av sjøuhyret, mens de andre tester hvor fort du kan komme gjennom en bestemt løype på tid og hvor god du er i slalåm – med surfebrett.

Ellers må vi få peke på at spillet fint lar seg gjennomføre både med tastatur, mus eller ved å bruke fingeren på en berøringsskjerm. Faktisk skal det være støtte for håndkontroller til Xbox, Sony PlayStation og Nintendo Switch også, selv om det høres litt overdrevent ut for et spill av dette kaliberet.

Lysten på å prøve? Vel, da er du først og fremst nødt til å skaffe deg siste versjon av Microsoft Edge – det er også tilgjengelig for macOS, iOS og Android – og deretter vente på at du skal miste nettlinja di.

Alternativt kan du ganske enkelt skrive inn «edge://surf» i nettleserens adressefelt.

annonse