Nyhet

Google oppdaterer defekte smarthøyttalere

En oppdatering for Googles Home Mini-høyttalere har i det siste ødelagt enkelte av enhetene som har blitt oppdatert. Enkelte av disse smarthøyttalerne har fungert igjen etter å ha blitt koblet fra strømmen før kabelen har blitt plugget i igjen. Men en del har forblitt defekte.

Bytter høyttalere

Nå melder Google at de jobber med en løsning på problemene. I mellomtiden erstatter de høyttalerne som ikke lar seg skru på. I den internasjonale meldingen om saken sier de også erstatter Home Mini-enheter som ikke er dekket av garanti lenger.

Såvidt vi vet gjelder også denne praksisen også her i Norge.

Smarthøyttalere får støtt oppdateringer av denne typen, og restarter seg ofte når du ikke ser på. Akkurat Home Mini har heller ingen skjerm, slik at du kan se hva den holder på med. Dermed går slike oppdateringer som regel brukeren hus forbi.

Rammer bare Home Mini

De nylige problemene skal ikke ramme andre høyttalere enn Googles minste Assistant-boks. Det betyr at Home Hub-variantene, enten de har Google- eller Nest-merking ikke rammes. Også de større Google Home-høyttalerne skal være trygge.

Akkurat når programvarefiksen for høyttalerne kommer er imidlertid ikke kjent.

Google slapp nylig en ny utgave av Home Mini-høyttaleren. Den bytter delvis navn for å føye seg inn i Nest-serien av produkter, og heter dermed Google Nest Mini denne gangen. Også smartskjermen Home Hub har blitt omprofilert med Nest-navnet etter at Google begynte å legge Assistant-produktene under merkevaren.

De større høyttalerne, Google Home Max og Google Home er foreløpig ikke fornyet i Nest-utgaver.

Les også
Google Home Hub / Nest Hub: Nest Hub holdes tilbake av den norske oppdateringen
Les også
Google Home: Endelig har Norge fått en smarthøyttaler, og det er både ting vi hater og elsker
Les også
Slik kan du få Google Home på norsk allerede nå
Les også
Google bekrefter: Assistant på norsk er rett rundt hjørnet, og deretter kommer Home
annonse