Til hovedinnhold

Samsung: – Vi gjør ikke mobilene våre tregere

Flere andre mobilprodusenter har nå avkreftet at de gjør det samme som Apple.

Finn Jarle Kvalheim / Tek.no

Apple har havnet i hardt vær etter at det kom frem at selskapet reduserer ytelsen til eldre mobilmodeller for å avlaste batteriet, og dette har nok fått mange til å spørre seg om andre mobilprodusenter gjør det samme. Det ser imidlertid ikke ut til å være tilfelle, viser det seg.

Nettstedet PhoneArena fikk nylig tilsendt uttalelser fra de to koreanske gigantene Samsung og LG hvor de ettertrykkelig avkrefter at de gjør mobiler med eldre batterier tregere.

– Vi reduserer ikke CPU-ytelsen via programvareoppdateringer gjennom livssyklusen til telefonene, heter det i Samsungs uttalelse. LG på sin side skrev i et kort og konsist svar at de «aldri har, og aldri vil» gjøre telefonene sine tregere.

Avkreftes også av HTC og Motorola

Den andre mobilgiganten Samsung, her representert ved Galaxy S7, benekter at de gjør sine eldre mobiler tregere. Bilde: Finn Jarle Kvalheim / Tek.no

To andre mobilprodusenter, HTC og Motorola, avkreftet på sin side overfor nettstedet The Verge at heller ikke de bedriver praksisen til Apple. Andre produsenter har ennå ikke uttalt seg om saken, men det kan altså se ut til at Apple foreløpig er ganske alene om å redusere ytelsen til eldre mobiler uten advarsel.

Saken om nedgradering av ytelse kom frem i lyset etter at en rekke Reddit-brukere begynte å rapportere om funnene. Dette førte til at nettstedet The Verge tok kontakt med Apple, som bekreftet mistankene.

Saken fikk store konsekvenser for Apple, og en rekke søksmål ble også rettet mot selskapet som en følge av avsløringene. Apple selv har nå krøpet til korset med en formell unnskydning, og vil bøte på skadene ved å tilby redusert pris for batteribytte fra slutten av januar. Den norske prisen vil være 299 kroner for batteribytte.

– Først og fremst, vi har aldri - og vil aldri - gjøre noe med viten og vilje for å redusere levetiden til et Apple-produkt, eller svekke brukeropplevelsen for at kunder skal oppgradere. Vårt mål har alltid vært å skape produkter som våre kunder elsker. Å produsere iPhoner som varer så lenge som mulig er en viktig del av det, heter det i et brev som Apple sendte til kunder i forbindelse med saken.

Samsung slapp akkurat en stilig lydplanke »

annonse