Til hovedinnhold

Flere Galaxy Fold-mobiler ødelagt etter bare noen dager med testing

Samsung

Samsungs brettbare mobil, Galaxy Fold, er snart klar for butikkhyllene. I USA begynner salget om bare en uke, og i den anledning har en rekke teknologimedier fått tilsendt testeksemplarer av den nye mobilen.

I løpet av bare noen dager rapporterer journalister fra Bloomberg, The Verge og CNBC, samt Youtuberen MKHD, at testeksemplarene av den svindyre mobilen har blitt ødelagt.

Hump i skjermen etter ett døgn

Problemene har variert litt. Bloomberg-journalisten Mark Gurman og YouTuberen Marquees Brownlee skal begge ha fjernet det de trodde var vanlig plastbeskyttelse fra skjermen. Det var imidlertid en del av selve skjermen, noe som ganske raskt førte til at mobilene sluttet å fungere.

The Verge-journalisten Dieter Bohn var raskt ute med å skrive om problemene sine med det nye Samsung-flaggskipet.
Skjermdump, The Verge

The Verge-journalisten Dieter Bohn opplevde imidlertid at skjermbretten i midten fikk en liten hump. Han skriver at han tror noe må ha lurt seg inn mellom hengselet og skjermen, for det var ganske tydelig at skjermen ikke lenger var helt flat. Denne humpen ble etterhvert såpass betydelig at den ødela skjermen, som viste en stygg, hvit stripe fra topp til bunn.

Han omtaler det som ganske sprøtt at en mobil til nesten 2000 dollar (21 000 kroner her i Norge) ble ødelagt etter bare én dag med vanlig bruk.

Samsung skal undersøke

Etter opplevelsene til de amerikanske journalistene har Samsung kommet med en uttalelse:

- Et begrenset antall av tidlige Galaxy Fold-eksemplarer ble gitt til media for testing. Vi har mottatt noen få rapporter om hovedskjermen til testeksemplarene. Vi vil nå gjøre en grundig inspeksjon av disse enhetene og komme til bunns i hva som var årsaken, skriver Samsung.

Videre nevner de også at skjermlaget som flere av testerne hadde skrellet av, ikke var ment å fjernes. De skriver at de skal gjøre dette tydeligere for sluttbrukerne, så det samme ikke skjer dem.

Vi kontaktet Samsung Norge, som henviste til den samme, internasjonale uttalelsen. De kunne imidlertid bekrefte at deres lanseringsplan ikke endres her i Norge. Forhåndsbestilling åpner fortsatt den 26. april, og mobilen er i salg den 3. mai i begrenset opplag til 21 000 kroner.

Samsung er ikke de eneste som jobber med en brettbar mobil:
Les vårt førsteinntrykk av Huawei Mate X »

annonse