Tek.no

Nyhet

Bose-eiere hevder oppdatering ødela støydempingen i QC35

Ole Henrik Johansen / Tek.no
17 Juli 2019 09:38

En rekke eiere av Boses QC35 II-hodetelefoner opplever at den siste fastvareoppdateringen har gjort den aktive støydempingen i hodetelefonene langt mindre effektiv.

– Jeg laget en konto bare for å skrive at 4.5.2-oppdateringen fullstendig ødela den aktive støydempingen på mitt QC35 II-par også, skriver en bruker på Boses supportforum.

Bose: – Klare over problemet

Mange av postene hevder at det ikke lenger er noen merkbar forskjell på innstillingene «High» og «Low».

En skriver på Reddit at han oppdaterte hodetelefonene gjennom appen mens han befant seg på Starbucks, og kunne umiddelbart høre mer av samtalene som foregikk på andre siden av kaffebaren etter oppdateringen.

Bose bekrefter overfor The Verge at de er klare over klagene på oppdateringen, men sier det ikke er gjort noen endringer som skulle tilsi at støydempingen ble redusert. Hvis noen opplever problemer oppfordres de til å ta kontakt med Boses kundeservice. Vi har også vært i kontakt med Bose, som sier de ikke har noen kommentarer utover dem de ga til The Verge.

En forumbruker har laget en oppskrift for å tilbakestille hodetelefonene og installere 4.5.2-oppdateringen på nytt. Hans teori er at selve installasjonsprosessen i seg selv er det som forårsaker feilen, og hevder at også lydkvaliteten ble bedre etter at oppdateringen ble reinstallert.

Det samme skjedde med Sony

Også Sonys WH-1000XM3 hadde et liknende problem med en oppdatering.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Situasjonen likner ellers veldig på den Sony opplevde med sine WH-1000XM2 og WH-1000XM3 tidligere i år, hvor en rekke brukere hevdet at fastvareversjon 4.1.1 først og fremst gjorde at støydempingen ble betraktelig redusert, og dernest at det dukket opp en suselyd som ikke var der tidligere.

Sony klarte tilsynelatende aldri å løse problemet, men brukere fant på egen hånd ut at det hjalp å nedgradere til fastvareversjon 2.0.0.

Prosessen for å få det til involverte imidlertid å bryte Sonys brukeravtale, og Sony hevdet dessuten selv at det ikke var mulig å nedgradere fastvaren. Vi opplevde imidlertid aldri problemer med vår 4.1.1-oppdatering på 1000XM3.

Bose-problemet dukker for øvrig opp helt på samme tid som Bose slipper sine nye hodetelefoner med støydemping på markedet. Vi publiserte vår test tirsdag og konkluderte med at Bose igjen har inntatt tronen for best støydemping.

annonse

Les også