Til hovedinnhold

Nå blir klokkereimen smart

For deg som vil holde på den tradisjonelle «looken».

Anders Brattensborg Smedsrud

Flere og flere har skaffet seg en smartklokke, med mulighet for å motta varslinger eller til og med føre telefonsamtaler uten å plukke opp mobilen. Men alle er ikke like begeistret for tanken på å fly rundt med en stor skjerm på armen.

Kanskje er en hybridklokke et bedre valg, men nå har Sony kommet opp med en tredje mulighet for deg som tviholder på det gode gamle urverket:

De har nemlig lansert en smart klokkereim, kalt Wena. Eller, strengt talt har japanerne hatt Wena i fire år allerede, men i mars er det engelskmennenes tur og da er nok ikke resten av Europa langt etter.

Gjør tradisjonelle klokker smarte

Wena Wrist Pro.

Wena ser for det utrente øyet ut som en helt vanlig klokkereim i metall og er designet for å ikke tiltrekke seg mer oppmerksomhet enn klokken den er festet til er ment å gjøre på egen hånd. Hemmeligheten er at undersiden av Wena-reimen har en liten OLED-skjerm, som på finurlig vis gjør den tradisjonelle klokken din litt smartere.

For eksempel kan skjermen fortelle deg hvem som ringer, har sendt melding, eller om innkomne e-poster.

Pro-utgaven av reimen kan dessuten telle skritt, måle aktivitet og kaloriforbrenning, samt overvåke søvn om du beholder den på om natten.

Active-reimen med selve klokke hektet av.

Smartreimen kommuniserer med telefonen din via en skjult blåtann-brikke og kan lades ved å koble laderen rett i reimen.

Sony skriver at Wena-smartreimen er kompatibel med alle klokkehus som tar en 18- 20 eller 22mm reim.

Kommer i en treningsmodell også

Slik ser Wena Active ut med både klokke og smartskjerm koblet på.

For deg som insisterer på å jogge rundt med «submarineren» på armen kan Sony også diske opp med en litt større men mer funksjonsrik reim, Wena Wrist Active.

Denne har alle funksjoner fra Pro-reimen, men metallet er byttet ut med silikon, skjermen er mye større og inne i reimen er det gjemt en egen GPS-mottager slik at du kan spore øktene dine. I tillegg skilter denne reimen med en pulsmåler.

Mens Pro-utgaven av reimen vil koste omtrent 400 Pund skal Active-reimen koste om lag 350 Pund i Storbritannia. Eventuell lansering her hjemme er ikke bekreftet.

Vil du ikke gå rundt med en stor skjerm på håndleddet?
Sjekk vår store test av hybridklokker! »

(Kilde: Digital Trends)

annonse