Til hovedinnhold

Tesla forbereder Model 3 for Europa

De første eksemplarene er laget.

Tesla
Ole Henrik Johansen

Tesla forbereder seg på Europa-lansering av Model 3. Ifølge nettstedet Electrek har Tesla begynt å produsere europeiske varianter av Model 3, men kun i et fåtall eksemplarer i begynnelsen. I alt skal ti nye biler ha blitt produsert som er designet for europeiske veier.

Forskjellene på den amerikanske Model 3-utgaven og den vi får her på berget er ikke så store, men nok til at det produseres egne versjoner. Det er først og fremst ladepluggen som er annerledes, hvor de amerikanske modellene bruker en proprietær løsning, mens Europa har en standard Mennekes Type 2-plugg.

Skal trolig brukes til godkjennelser

Tesla Model 3 har allerede blitt sett på europeiske veier. Disse har imidlertid vært amerikanske modeller som har blitt kjøpt opp av andre produsenter – som plukket dem fra hverandre for å se nærmere på hvordan bilen var satt sammen.

De nyproduserte europeiske bilene vil trolig bli brukt til å skaffe til veie eventuelle godkjennelser, eller for å gjennomgå sikkerhetstester. Modellen har allerede vært igjennom tilsvarende tester på amerikansk jord, hvor den fikk full pott på alle testene.

Kommer i 2019

Den nye Model 3-bilen er altså enn så lenge kun i masseproduksjon for det amerikanske markedet. Men Elon Musk sa tidligere i år at Tesla vil starte salget av bilen på det europeiske markedet i 2019.

Siden selskapet tilsynelatende allerede er i ferd med å forberede produksjonen av bilen, kan det virke som denne datoen er sannsynlig.

Model 3 har som nevnt allerede blitt krasjtestet:
Her kan du se videoene av hvordan det hele gikk til »

(Kilde: Electrek)

annonse