Nyhet

Personopplysninger til 80 millioner brukere på avveie

Amerikansk selskap utsatt for enormt hacker-angrep.

Det amerikanske forsikringsseslskapet Anthem har rapportert at hackere har klart å få tilgang til databasen deres. Anthem er det nest største forsikringsselskapet i USA, og databasen inneholder detaljer om cirka 80 millioner mennesker.

Wall Street Journal mener dette sannsynligvis er tidenes største sikkerhetsbrudd hos et amerikansk helseforetak.

Anthems hovedkvarter i Indianapolis. Foto: Anthem

Mye informasjon på avveie

Ifølge Anthem selv kan datasnokene ha fått tilgang på informasjon om navn, fødselsdatoer, telefonnummer, addresser og personlige identifikasjonsnummer («social security number»).

Heldigvis er det ikke bevis for at de har fått tilgang på helse- eller finansiell informasjon.

Anthem-talsmann Thomas Miller sier at de fortsatt ikke vet hvordan hackerne har kommet seg inn i selskapets database. Ifølge David Damato, som leder selskapet som etterforsker datainnbruddet, var angrepet «sofistikert».

Ifølge The Verge ble Anthem klar over angrepet i forrige uke, ved at en sikkerhetsansatt la merke til at systemet kjørte et ukjent søk i hans navn.

Selskapet har lagt ut et åpent brev til sine medlemmer, samt et spørsmål-og-svar-dokument om hendelsen. Der lover de blant annet at de vil tilby gratis tjenester for identitetsbeskyttelse og overvåking av bankkontoer for medlemmer som har blitt rammet.

Apropos hacking
Har du husket å endre Dropbox-passordet ditt?

(Kilder: Wall Street Journal via The Verge)

Les også
Derfor bruker ikke kriminelle Bitcoin
Les også
Roper varsko: Norsk ungdom er sinker på digital sikkerhet
annonse