Til hovedinnhold

Her er Nintendo-klassikerne som kommer til Switch Online

Du får 20 klassiske titler på kjøpet om du blar opp for nettspilling.

Nintendo

I dag er det helt gratis å spille mot andre over internett for Nintendo Switch-eiere. Tidligere i år ble det imidlertid kjent at Nintendo vil begynne å ta betalt for nettspilling fra september, når nettjenesten deres Nintendo Online lanseres offisielt.

Nintendo ønsker å krydre nettjenesten ved å gi abonnentene tilgang til en rekke klassiske NES-titler.

Nå har de avslørt de første 10 spillene som vil være klare til lanseringen.

Disse NES-spillene er klare til september-lanseringen:

Super Mario Bros 3 er et av høydepunktene i listen over NES-spill.
  • Balloon Fight
  • Donkey Kong
  • Dr. Mario
  • Ice Climber
  • Mario Bros.
  • Soccer
  • Super Mario Bros.
  • Super Mario Bros. 3
  • Tennis
  • The Legend of Zelda
20 spill fra NES blir tilgjengelig for alle som abonnerer på Switch sin nettjeneste i september.
Nintendo

Nintendo forteller at ytterligere 10 NES-spill vil være tilgjengelig innen betalingsmuren for nettjenesten er oppe og at flere vil følge på et senere tidspunkt. Spillene blir imidlertid kun tilgjengelig for deg så lenge du abonnerer på nettjenesten og kan ikke kjøpes til odel og eie.

For første gang får du mulighet til å spille disse klassiske Nintendo-spillene med andre over internett, enten ved å spille samtidig sammen eller mot hverandre, eller ved å spille på tur, avhengig av tittel.

Ingen «Virtual Console»

Selskapet kom også med en dårlig nyhet for mange håpefulle Switch-eiere. Nintendo bekrefter nemlig at de ikke har planer om å tilby nedlastbare spill fra SNES, N64- eller GameCube-æreaen på Switch. På tidligere konsoller som Wii og Wii U har flere titler fra disse klassiske plattformene vært tilgjengelig som en del av Nintendos «Virtual Console»-app.

Selskapet sa imidlertid ikke at titler fra disse systemene aldri vil dukke opp i annen form på systemet, men å eventuelt leie et spill som en del av en nettjeneste vil nok ikke oppleves som en like god løsning for mange.

Billigere enn konkurrentene

Nintendo har fortsatt ikke røpet hva det vil koste for nordmenn som vil abonnere på nettjenesten deres, men de amerikanske prisene gir oss likevel en pekepinn.

Én måneds medlemskap skal koste 4 dollar, mens ett år vil koste 20 dollar.

Et eget familieabonnement til 35 dollar kan være aktuelt dersom du har flere i familien som vil spille på nett med hver sin Switch-konsoll og hver sin Nintendo-konto.

Ved å abonnere på nettjenesten får du også tilgang til å lagre fremdriften i spillene dine i skyen.

Til sammenligning tar konkurrentene Sony og Microsoft henholdsvis 485 kroner og 499 kroner i året for sine mer langt mer omfattende nettjenester Playstation Plus og Xbox Live Gold. Her får du relativt nye spill gratis hver måned så lenge du abonnerer.

SNES Classic Mini er en nostalgibombe:
Test: – Byr på utrolig mye moro »

(Kilde: Nintendo)

annonse