Sharps nye mobil har to «busslommer»

Kameraet oppe, fingeravtrykksleser nede.

Synes du «skjermleppa» eller «busslomma» som har dukket opp på nærmest samtlige telefoner siden iPhone X ble lansert er irriterende, bør du unngå Sharps nylanserte telefon. Aquos R2 Compact har nemlig ikke mindre enn to lepper - en oppe og en nede.

De to små flikene inneholder henholdsvis frontkameraet og en fingeravtrykksleser, og telefonen er selvfølgelig laget slik for å få mest mulig ut av den relativt kompakte utformingen.

Greie spesifikasjoner

R2 Compact har ellers ganske pene spesifikasjoner, om enn ikke helt nok til å ta den inn i konkurransen med konkurrentenes flaggskip-telefoner. Skjermen er først på 5,2 tommer og har en oppløsning på 2280 x 1080 piksler. Den har i tillegg 120 Hz bildefrekvens.

Ellers finner vi en Snapdragon 845-prosessor, 4 GB RAM, 64 GB lagring og et kamera på 22,6 megapiksler med f/1,9 blenderåpning. Frontkameraet er på åtte megapiksler, og telefonen har et batteri på 2500 mAh. Det er noe mindre enn for eksempel Sony Xperia XZ2 Compact, som har et batteri på 2 870 mAh.

Sharp-telefonen lanseres i Japan i januar, men selskapet slipper sjelden telefonene sine utenfor hjemlandet.

V-hakk og skyveløsninger

Den doble busslomma er nok et forsøk på å inkludere flest mulig funksjoner i skjermen, som er et paradoks etter hvert som skjermrammene blir mindre og mindre.

Samsung viste for øvrig nylig frem hvordan de så for seg å lage flere ulike design for hakket som huser kameraet øverst, mens selskaper som Oppo og Xiaomi har laget telefoner hvor sensorbatteriet i toppen kommer ut med en skyveløsning.

Inntil noen klarer å lage skjermer hvor kameraer og sensorer kan sitte bak, må vi nok ta til takke med denne typen mer eller mindre optimale løsninger.

Android Pie har for øvrig en begrensning som sier at telefoner ikke kan ha mer enn to busslommer. De har heller ikke lov til å plassere dem andre steder enn i topp og bunn av skjermen.

Les også
Nytt flaggskip får 10x optisk zoom og spenstig selfiekamera
Les også
Det kan være hull i din neste mobilskjerm
annonse