Til hovedinnhold

Så mange har forhåndsbestilt Porsche Taycan

Porsche

Porsches aller første elbil, Taycan, er ventet å komme på markedet i løpet av året. Informasjon og detaljer rundt bilen har imidlertid bare kommet i små drypp, og blant tallene de ikke har vært særlig tydelige på er det totale antallet forhåndsbestillinger.

Nå har imidlertid Andreas Haffner, Porsches HR-direktør, bekreftet i et intervju med Handelsblatt at de har fått inn 30 000 bestillinger på Porsche Taycan.

Blant disse 30.000 skal 2800 av dem være fra norske kunder, som har lagt inn depositum på 20.000 kroner hver.

Redaktøren hos elbilnettstedet Electrek omtaler tallet som veldig bra, og overraskende høyt for det som antas å bli en relativt høyt priset sedan.

Ikke sett endelig versjon

Porsche har fortsatt ikke vist frem en ferdig versjon av Porsche Taycan, til tross for at de har tilbakelagt over «seks millioner kilometer» på veier over hele verden. Tidligere denne måneden viste de imidlertid frem en prototype av Taycan, som skal være tett opptil det endelige designet.

Vi har også fått et lite glimt av bilen i Oslo tidligere i år, og produksjonsversjonen skal vises frem i starten av september, på bilmessen i Frankfurt.

600 hestekrefter, 350 kilowatt hurtiglading

Porsche slapp designskisser av det som skal være produksjonsversjonen av Taycan.
Porsche

Porsche har varslet at Taycan vil få over 600 hestekrefter, en toppfart på 250 kilometer i timen og vil gjøre 0-100 kilometer i timen på under 3,5 sekunder.

Taycan vil også sannsynligvis bli den elbilen på markedet som vil kunne lades aller raskest. Den tar nemlig i bruk et 800-volts-system som åpner for lading med opptil 350 kilowatt – men nylig ble det klart at det ikke vil skje før i 2021. Bilen vil nemlig lanseres med rundt 250 kW ladekapasitet.

Endelig batteristørrelse og rekkevidde er ikke kjent, selv om prototypen Car Magazine kjørte nylig hadde et batteri på 96 kWh, så det er jo en indikasjon. Bladet skrev også at bilen vil komme i en variant med 80 kWh batteri.

Porsche har tidligere sagt at de sikter på over 500 kilometer rekkevidde. Bilen skal kunne lades til 80 prosent, altså rundt 400 kilometer rekkevidde, på bare 15 minutter.

Ukjent pris

Porsche

Prisen er foreløpig ikke kjent, men det har vært indikert at prisen vil ligge mellom Cayenne og Panamera. Hvis vi trekker fra moms og avgifter på disse tyder det på en norsk innstegspris på et sted mellom 650 000 og cirka 850 000 kroner.

Det har også vært estimert en startpris på rundt 85 000 dollar i USA. En Tesla Model S i Long Range-versjon koster til sammenlikning 80.000 dollar i USA og cirka 790.000 kroner i Norge. Det er imidlertid ikke usannsynlig at Porsche gjør som konkurrentene og starter med de mest kostbare versjonene av bilen, som sannsynligvis vil være betydelig dyrere enn dette.

Administrerende direktør Morten Scheel i Porsche Norge har tidligere sagt til Tek.no at de ikke har konkrete indikasjoner på hvilke volumer de kan levere i 2020 foreløpig.

– Men vi har vært tidlig ute med å forhandle volum med fabrikken, så vi har god tilgang på Taycan i 2020, fortalte Scheel tidligere i år.

Nylig ble det også kjent at Porsche planlegger en elektrisk versjon av SUV-en Macan.

annonse