Tek.no

Nyhet

Neste MacBook kan få ansiktsgjenkjenning

Kodesnutt hinter om fremtidig funksjonalitet.

iPad Pro fikk ansiktsgjenkjenning i 2018. Er det Mac sin tur snart?
Apple
Niklas Plikk
27 Juli 2020 13:00

Apple satte standarden for hele mobilbransjen da de fjernet fingeravtrykksleseren i iPhone X i 2017 og byttet den ut med en ansiktsscanner. Det tok ikke lang tid før det ble industristandard, og nesten alle nye mobiler som slippes i dag byr på en eller annen variant av samme teknologi.

I 2018 videreførte de teknologien til iPad Pro, men den er fortsatt ikke å finne på selskapets bærbare maskiner. Til tross for at Windows-baserte maskiner har kunnet by på Windows Hello med ansiktsgjenkjenning i flere år.

Nå kan det være i ferd med å endre seg. En kodesnutt i betaen av det kommende MacOS Big Sur tyder på at operativsystemet vil ha støtte for Apples TrueDepth-kamera – altså samlingen av sensorer som muliggjør ansiktsgjenkjenning.

Kan åpne opp mange muligheter

Det er nettstedet 9to5Mac som oppdaget kodesnutten. De skriver at de også fant ord som «FaceDetect» og «BioCapture», som ytterligere tyder på at Apple jobber med biometrisk ansiktsgjenkjenning for Macer.

Å bruke ansiktet for å låse opp datamaskinen din gir enda mer enn for mobilen eller nettbrettet, da du stort sett alltid sitter rett foran skjermen i perfekt avstand for å få ansiktet scannet.

Nettstedet The Verge spekulerer også i at teknologien kan muliggjøre for litt mer spenstige videokonferanser, ettersom TrueDepth-kameraene byr på langt mer avansert tolkning av hva den ser sammenlignet med et kamera. Siden den kan måle dybde vil den kunne separere ut bakgrunnen bedre enn et vanlig kamera kan, og med ansiktsgjenkjenning kan du få virtuelle «masker» du kan legge på ansiktet. Dette fungerer tross alt allerede veldig godt på mobiler med ansiktsscannere, så hvorfor ikke datamaskiner også?

Dette er som sagt foreløpig ikke bekreftet av Apple, og dermed heller ikke sikkert om det vil gjelde førstkommende MacBook-generasjon, eller den neste.

annonse

Les også