Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Dette er Motorola Moto G5G Plus

Første budsjettmobil med 5G-støtte?

Motorola dro tirsdag sløret av sin nyeste budsjettmobil på en livesendt pressekonferanse, og nykomlingen har fått navnet Moto G 5G Plus.

Dette er altså nok en telefon i selskapets G-serie, som har nytt stor suksess og høye poengsummer hos oss de siste årene, men denne gangen med en tvist: telefonen har 5G. Og prisen, vel, den beløper seg til 3.990 kroner for modellen med 4 GB minne og 64 GB lagring, og 4.490 kroner for den med 6 GB minne og 128 GB lagring.

Det gjør Moto G 5G Plus til den (sannsynligvis) billigste telefonen med 5G-støtte når den kommer i salg 15. juni, og dét er ikke det eneste telefonen har å by på. En annen nokså uvanlig egenskap i denne prisklassen er skjermer med mer enn 60 Hz oppfriskningsrate; Moto G 5G Plus har en skjerm med 90 Hz.

Verdt å nevne er også at skjermen er i 21:9-aspekt, eller kinoformat. Dette gir langt mer rom i høyden, og lar deg se spillefilmer uten svarte rammer. Samtidig blir det meste av «vanlig» innhold mindre dekkende på skjermen, så det er litt å gi og ta. Men det er en moderne formfaktor som har vokst i popularitet de siste årene.

Motorola Moto G Plus 5G 64GB

Motorola Moto G Plus 5G 64GB

Oppløsningen på skjermen er det Motorola selv kaller «Full HD+», som egentlig bare er et fancy ord for å si at telefonen har 1080 piksler i bredden. Ikke verdens høyeste oppløsning, men mer enn brukbart i prisklassen.

Skjermstørrelsen er på 6,7 tommer, så det blir ikke en rent liten sak å håndtere. Vekten tipper også over 200 gram, men dette er nok også på grunn av det massive batteriet på 5.000 mAh. Ja, også er det selvsagt kjapp lading her (20W), samt støtte for Qualcomm QuickCharge 3.0.

Telefonen skal for øvrig være «vannresistent», noe som sannsynligvis betyr at den har samme «nano-coating» på innsiden som Motorolas telefoner har hatt i en årrekke nå. Som med alle telefoner er det neppe noe du har lyst til å ta med i bassenget uansett.

Fire kamera.

Fire kamera på baksiden

I tillegg til en nokså spektakulær forside har Moto G 5G Plus også en livlig bakside, med hele fire kamera. Som vi så ofte ser er det her et makro-kamera, et vidvinkel-kamera, et dybdekamera (for bokeh) og ett vanlig hovedkamera.

Hovedkameraet er på 48 megapiksler, og har Quad Pixel-teknologi, som betyr at det nok er relativt lyssterkt. Sensoren er kjent fra en rekke andre modeller på markedet, så dette er nok et trygt valg.

Mer interessant er det egentlig at fronten også har fått to kamera; ett vanlig selfie-kamera og ett vidvinkelkamera for hele vennegjengen. Eller bare deg og ekstra ekstra mye fjell eller bylandskap i bakgrunnen, altså. Hovedkameraet foran har også Quad Pixel-teknologi, og 16 megapiksler oppløsning.

På lydsiden er det verdt å merke seg at det har sneket seg inn en hodetelefoninngang her, samt den sedvanlige USB Type-C-inngangen. Sistnevnte er bare USB 2.0, dog, så du får ikke lynrask filoverføring med kabel her.

Bluetooth 5.1 og 5G-støtte

Nei, det er på den trådløse biten Motorola lover oss lynende rask ytelse med Moto G 5G Plus, og skal vi tro spesifikasjonsarket så har den potensial til å levere det den lover. Bluetooth 5.1 er en rykende fersk standard, og gir fordeler for såvel lydlytting som filoverføringer, og så er det altså denne 5G-støtten.

Det er foreløpig skrint med 5G i Europa, men det bygges i en voldsom fart, så det vil neppe være lenge til det vil være en betydelig forskjell i dekning på å ha telefon med 5G eller ikke.

Slik sett gir det mening at 5G nå begynner å snike seg inn i de billigere produktklassene. For øvrig later det til at byggematerialene som er brukt er plast, så det er ikke den aller mest premium-aktige telefonen du får servert her. Men med tanke på totalpakka kan det godt hende at Moto G 5G Plus viser seg å være en knakende god totalpakke likevel. Ja, også er det NFC her.

Motorola introduserer også en helt ny måte å lage temaer for og tilpasse telefonen din: My UX. Her skal de la deg enkelt tilpasse ikoner og utseende på en mer helhetlig måte enn Android lar deg gjøre som standard, og lagre ulike temaer som forhåndsprogrammerte «brytere» du kan flikke av og på. Du kan også lage egne funksjoner for «avansert styring av musikk, videoer og spill», uten at vi foreløpig vet nøyaktig hva dette går ut på.

Som seg hør og bør vil Motorola gå for omtrent standard Android nok en gang, direkte fra Google. Hvilket burde bety nokså radige oppdateringer og langvarig programvarestøtte.

Moto G 5G Plus kan kjøpes fra 15. juli, og koster som nevnt fra 3.990 kroner.

Motorola Moto G Plus 5G 64GB
Motorola Moto G Plus 5G 64GB
Les også
Motorola Edge+: Den mest frustrerende toppmodellen
annonse