Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Nyhet

Nintendo skrur ned Switch-målene

Nok en gigant rammes av brikketørke.

Brikkemangelen rammer teknobransjen bredt, og denne gangen er det Nintendos tur i ilden. The Verge melder at det japanske gamingselskapet har måttet nedjustere salgsmålene for den bærbare spillkonsollen Switch på grunn av problemer med deletilgang.

Nyheten kommer kort tid etter at selskapet lanserte en fornyet Switch-utgave med OLED-skjerm, nye farger og langt bedre lyd.

Tidligere hadde Ninento antatt å selge 25,5 millioner enheter, men har nå nedjustert målene til 24 millioner. For Nintendo-fans kan det potensielt bety litt vanskeligere tilgang på konsollen i butikkene.

Forsyningsproblemer rund baut

Fra før er Microsofts Xbox Series X en kronglete tass å få tak i, og Sonys PlayStation 5 likeså - begge av samme årsak.

Brikkemangelen har også ført til lange leveringstider på biler og ekstrem prisoppgang på grafikkort.

I tillegg har det av flere årsaker - inkludert problemer på fraktsiden - blitt hevdet at årets julesalg kan bli utfordrende på store deler av kloden. En fraktkonteiner sendt fra Hong Kong til Europa eller USA har økt med mangegangeren i pris siden før Covid-krisen - og på grunn av mangel på arbeidskraft i havnene står mange av dem fast i påvente av lossing i flere havner rundtom i verden.

Kan bli trøbbel for julesalget

Forsyningsproblemene kan også by på trøbbel for julesalget. Da vi snakket med Elkjøp, Power og Komplett for en tid tilbake bekreftet de at forsyningsproblemene også påvirker oss her i Norge.

Samtidig oppgir alle aktørene at de har relativt godt med varer på lager og at det «blir jul likevel».

Les også
Varsler om tomme butikkhyller før jul
Sony PlayStation 5
Sony PlayStation 5
annonse