Til hovedinnhold

Intels nye prosessorer skal nå 6 GHz uten overklokking

Intels nye prosessorgenerasjon vil kunne nå 6 GHz, ifølge et Intel-lysbilde. Her en av dagens heftigste Intel-prosessorer, i9–12900K.
Vegar Jansen, Tek.no

Minst én av Intels kommende 13. generasjons Core-prosessorer vil kunne kjøre på 6 GHz rett ut av esken og nå voldsomme 8 GHz overklokket. Det skriver Tom’s Hardware.

De rapporterer fra Intels såkalte Technology Tour 2022, hvor Intel delte opplysningen i et lysbilde som ble presentert på scenen. 6 GHz vil være 300 MHz mer enn hva konkurrenten AMD har varslet for sitt kommende flaggskip Ryzen 9 7950X, som skal være i stand til å nå boost-frekvenser på 5,7 GHz.

Rene klokkefrekvenser er naturligvis ikke alt, men 6 GHz kan være en viktig milepæl for et Intel som har slitt med konkurransen fra AMD de siste årene.

Først med 6 GHz ut av esken og 8 GHz overklokket, ifølge Intel. Sistnevnte krever sannsynligvis flytende nitrogen, og er neppe noe du kan få til hjemme på gutterommet.
Intel

15–40 prosent bedre

Prosessorgenerasjonen, som har fått navnet Raptor Lake, skal også komme med en forbedring på 15 prosent i enkelttrådet ytelse, og hele 41 prosent i flertrådet ytelse. Det likner på tallene AMD har operert med når det gjelder den nye Ryzen-generasjonen.

Vi vet foreløpig ikke hvilken modell eller modeller som skal kunne nå de famøse 6 GHz. I dag bærer Intels absolutte flaggskip betegnelsen «KS», og dagens kraftigste Intel-prosessor er i9–12900KS, som kan nå turbofrekvenser på 5,5 GHz uten overklokking.

Intel har invitert til en «Innovation»-konferanse 27.-28. i San Jose 27. september, hvor det er ventet at Raptor Lake vil lanseres.

Tilfeldighetene skal ha det til at også AMD slipper sine Ryzen 7000-prosessorer samme dag.

annonse