Nyhet

Epic vil nå gi automatisk refusjon om spillet du kjøpte kommer på salg

Epic jobber fortsatt hardt med å utvikle sin Games Store, og sist ut er såkalte Self-Service Refunds.

I transaksjonshistorikken din vil du fremover finne en knapp som heter «Request Refund», og her vil du kunne be om refusjoner på spill du angrer på å ha kjøpt, uansett hva grunnen er.

Tidligere måtte man kontakte kundeserviceavdelingen hos Epic for å få refusjoner, så den nye prosessen bør være langt mer smidig.

Denne knappen er ny hos Epic.

Innen to uker

Betingelsene er imidlertid de samme som før: Du må be om refusjonen innen to uker etter kjøpet, og du kan ikke ha spilt mer enn to timer.

Epic tar også forbehold om at du ikke kan be om refusjon for spill du er blitt utestengt fra eller hvor du ellers har brutt vilkårene, og du kan også bli nektet refusjoner om Epic avgjør at du misbruker ordningen.

Det er de samme betingelsene som hos hovedkonkurrenten Steam, men Steam har en litt mer omstendelig prosess som involverer å fylle ut et skjema og vente på godkjenning.

Den mest generøse refusjonsordningen er det imidlertid nettbutikken Good Old Games (GOG) som har. De lar kundene be om refusjoner helt frem til 30 dager etter kjøpet, og stiller ingen krav til hvor mye du kan ha spilt. Også her vil imidlertid misbruk av ordningen kunne føre til reaksjoner.

Auto-refusjoner

Nytt hos Epic er tilsynelatende også at du nå vil få automatisk tilbakebetalt en del av kjøpssummen om spillet du kjøpte kommer på salg kort tid etterpå.

Kotaku melder nemlig om Studio Mayday-grunnlegger Joshua Boggs, som tvitret om å ha mottatt en epost fra Epic om akkurat dette.

«Overveldende generøst», mente han.

Modifikasjoner og achievements kommer

Epic gjør også om på hvordan klienten sjekker at du faktisk eier spillet du prøver å spille. Fremover vil den gi en feilmelding om du prøver å starte et spill som du ikke har i biblioteket ditt. I tillegg vil den «huske» hvilke spill du eier også om Epic-tjenesten skulle gå ned eller nettverket er ustabilt, slik at du skal kunne få spilt.

Nytt er også at Epic åpner for såkalt «keyless integration» mot andre salgsplattformer for spill. Fanatical, Green Man Gaming og Genba Digital vil fremover kunne linke opp Epic Games-kontoer og selge spill direkte, uten bruk av lisensnøkler. Sist er det også blitt mulig å sette en grense på nedlastingshastighet i butikken, for å unngå at nedlastinger tar opp all båndbredden.

Fremover varsler Epic at det kommer en mod-løsning til Games Store, ikke ulik den Steam har hatt stor suksess med lenge. I tillegg kommer det en achievements-funksjon, som også har vært en viss mangel sammenliknet med hovedkonkurrenten.

annonse