Tek.no

Nyhet

Kia har stengt muligheten til å reservere e-Niro

Stein Jarle Olsen, Tek.no
13 Nov 2018 07:28

Kia har nå stengt for muligheten til å betale inn depositum og på den måten skaffe seg kønummer for kommende e-Niro.

Det er i tråd med hva de sa på pressearrangementet nylig, der prisen på 377 400 kroner ble offentliggjort.

6200 på listen

Informasjonsansvarlig Mette Simonsen Sauge i Kia Norge.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Interesserte kunder henvises nå til å skrive seg opp for et nyhetsbrev der de kan bli holdt oppdatert om bilen. Grunnen er selvfølgelig at listen begynte å bli så lang at ventetiden ligger an til å bli på flere år for de sist kø-ankomne. Det er samme grunn som fikk søstermerket Hyundai til å stenge for reservasjoner på Kona tidligere i år.

Da listen ble stengt, var det cirka 6200 som sto på listen, opplyser Kia Norges informasjonsansvarlige Mette Simonsen Sauge til Tek.no. Det kan kanskje tyde på at det ikke har kommet til veldig mange siden lansering, siden tallet var omtrent det samme da.

De første kundebilene fra Kia skal leveres i januar 2019, men det kommer ikke flere enn 100 stykker i den første leveringen. Totalt venter de rundt 2000 biler til Norge neste år, men det kan både bli færre og flere.

Det betyr uansett at det garantert vil bli 2020 før mange i køen får bil, selv om mange av dem nok også står i kø for flere kommende elbiler.

Stein Jarle Olsen, Tek.no

Kona vant rekkeviddetest

De første bilene mangler dessuten to ting som kan være viktig for mange bileiere: Hengerfeste og fjernstyring via app. Sistnevnte krever for eksempel en annen navigasjonsenhet med SIM-kort-støtte, noe de første bilene ikke vil ha.

Bilnettstedet What Car? har for øvrig testet rekkevidde på mange av de mest populære elbilene på markedet, og har blant annet fått fatt i en Kia e-Niro som de har kjørt gjennom sin testbane.

Banen skal gi kjøreforhold som likner et reelt bruksscenario, og blir utført i temperaturer mellom 10 og 15 grader. Her var det Hyundai Kona som kom ut på topp.

Reell rekkevidde er ifølge What Car? 417 kilometer, mens Niro, som har like stort batteri, kommer noen få kilometer bak på 407. Teslas 100 kWh-biler var ikke med i testen, og ville sannsynligvis meldt seg på i toppen.

Kia Soul Electric får en ny versjon i 2019. Bilen skal vises frem om bare et par uker. Bilde: Jan Petter Lynau, VG

Ny Soul like rundt hjørnet

Kia skal også lansere en annen elbil veldig snart, nærmere bestemt den nye versjonen av Kia Soul.

Den skal vises frem på bilmessen i Los Angeles i månedsskiftet november-desember, bekrefter Kia Norge.

– Den vil komme i 2019, etter det vi vet i andre kvartal, sier Mette Simonsen Sauge.

annonse

Les også