Tek.no

Nyhet

I over tre år har de jobbet med Magic Leap, og nå er de avanserte brillene endelig vist frem

Magic Leap
21 Des 2017 08:56

Allerede i 2014 kunne vi melde at Google hadde gjort en diger investering på 3,5 milliarder kroner i et hemmelighetsfullt selskap kalt «Magic Leap», som jobbet med en avansert form for «utvidet virkelighet»-teknologi.

Selve produktet selskapet har jobbet med har vært pakket inn i mystikk, men nå har det endelig tatt steget ut i dagslyset. På Magic Leaps hjemmeside har de nemlig avduket Magic Leap One, som er en utviklerutgave av brillene. En forbrukerversjon ligger nok altså ennå et stykke frem i tid.

Avansert HoloLens-konkurrent

Her er hele utstyrspakken. Datamaskinen/styringsenheten, brillene og håndkontrolleren.

Magic Leap One bruker utvidet virkelighet og er således i samme kategori som for eksempel Microsofts HoloLens-briller, men mer kompakte. Selve virkemåten til brillene er ikke beskrevet i detalj, men på hjemmesiden står det at brillene fungerer ved å generere «digitalt lys» på forskjellige dybdenivåer som blandes sømløst med naturlig lys fra omgivelsene.

Slik ser Lightback-boksen ut.

Dette skal gi realistiske, digitale objekter som kombineres med de virkelige omgivelsene. På produktsiden kommer det videre frem at brillene både er lette og komfortable og ment for lange økter. Noe av grunnen til dette er at en del av maskinvaren kommer i en separat, rund enhet som brukeren kan feste på klærne. Enheten har de kalt «Lightpack», og tar ifølge utviklerne seg av den tunge prosesseringen knyttet til blant annet grafikk.

Kontrolleren ser ikke ut til å være like avansert som for eksempel Oculus Touch.

Magasinet Rolling Stone ble invitert til en test nylig og kunne bekrefte at brillene bød på høy grad av realisme. Rolling Stone-journalisten skriver at han kunne bevege seg svært nær de virtuelle objektene uten å se synlige piksler og at man i stedet kun ser flere detaljer på objektene jo nærmere man kommer.

En haug av kameraer, sensorer og mikrofoner passer på at brillene forstår hva som skjer rundt seg.

Brillene har til sammen seks kameraer som fanger opp omgivelsene, i tillegg til fire innebygde mikrofoner. De skal også by på presis posisjonssporing, men utover dette holder utvikleren ennå kortene tett til brystet. Flere opplysninger, inkludert pris, har de ikke sagt noe om. Det har imidlertid sagt at de vil åpne opp koden sin for utviklere i begynnelsen av 2018, og at brillene skal slippes i løpet av året.

Foretrekker du vanlig VR? Slik er det å spille Skyrim i VR »

Les også
Brillene som blander datagrafikk og virkelighet er endelig sluppet
Les også
Microsoft HoloLens kommer endelig til Norge
Les også
Slik skal Microsoft gjøre sine HoloLens-briller enda mer avanserte
Les også
Her er Lenovos HoloLens-konkurrent
annonse

Les også