Til hovedinnhold

Lar deg styre Android-apper fra Windows

Etter at Microsoft la ned satsingen sin på Windows-telefoner har de lett etter nye måter å styrke posisjonen sin på mobile flater. Nå har selskapet begynt testingen av en funksjon som vil gjøre det ganske nyttig å gå rundt med en Microsoft-app i lommen, nemlig skjermdeling og kjøring av Android-apper på Windows 10-maskiner.

Styr Android-appene fra PC-en

I praksis vil du kunne holde oversikt over alt som skjer på PC-en din og telefonen din fra den samme store skjermen du sitter fremfor hver dag, og se nye meldinger, ringe, bla gjennom Instagram-feeden eller svare på WhatsApp-meldinger med tastatur og mus.

Vi tør gjette på at meldingene folk sender fra det fysiske tastaturet på en PC går mye raskere å skrive og lett vil bli hakket lengre enn via berøringstastaturet på telefonen, så gjør lesebrillene klare.

Her ser du skjermdelingen i aksjon. I den endelige utgaven skal du kunne få opp en egen liste over apper du kan starte på telefonen rett i «Your Phone»-appen.

Selve skjermdelingen foregår over en «Low Energy» blåtannforbindelse, og både Windows 10-PC-en og telefonen din må ha dette på plass for å fungere.

Svar på Apple-funksjoner

Det nye frieriet fra Microsoft til Android-brukere er nok et svar på hvor sømløst Apple lar iPhone- og Mac-maskinene sine snakke sammen.

Om du har en iPhone og Mac som er koblet sammen kan du nemlig sømløst veksle mellom å skrive meldinger, lese nettsider eller jobbe i et dokument på tvers av enhetene. MacOS har dessuten lenge hatt dedikerte MacOS-apper som umiddelbart synkroniserer seg med tilsvarende apper på iPhone.

Kommer snart til Android-telefoner

Skjermdelingen kommer snart som en oppdatering til Microsofts «Your Phone»-app. Den finnes allerede i dag, og om du laster den ned kan du blant annet bla gjennom de siste bildene fra telefonen din og svare på meldinger. Enn så lenge er mesteparten av funksjonene forbeholdt deg som bruker Android, ikke iOS og iPhone, og muligheten til å vise og jobbe på telefonskjermen fra PC-en er altså ikke helt klar ennå.

Dersom du vil prøve skjermdelingen før alle andre kan du melde deg inn i Windows Insider Program. Du må også ha en Samsung Galaxy fra S8- eller S9-serien, ettersom dette er de eneste telefonene som støtter funksjonen foreløpig.

Fikk du med deg alt det nye i den siste Windows 10-oppdateringen?
Send meldinger fra PC-en, slå på mørk modus og mye mer »

(Kilde: The Verge)

annonse