Google Pixel 4 får radar, geststyring og ansiktsopplåsing

Google fortsetter å slippe detaljer om sitt kommende flaggskip.

Google har vært uvanlig rause med detaljene om sin kommende Pixel 4. Nå varsler de at telefonen vil få en såkalt Soli-radar blant sensorene i skjermleppa i toppen av telefonen.

Soli er Googles prosjekt for å lage sensorteknologi som kan kjenne igjen små håndbevegelser og tolke dem til kommandoer. Tidligere har de blant annet vist frem muligheten til å justere volum ved å simulere en slags rullebevegelse med to fingrer.

Den velkjente telefonlekkeren OnLeaks presenterte for et par uker siden disse bildene av Pixel 4, som skal vise telefonen i sin helhet.

Soli-radaren vil gjøre telefonen i stand til det Google kaller Motion Sense, som blant annet innebærer at telefonen kan registrere at du er i nærheten og å utføre kommandoer ved hjelp av å veive med hånda.

Google nevner blant annet at du kan hoppe over låter, «snooze» alarmer og skru av lyden når det ringer ved hjelp av Motion Sense, og noterer at dette bare vil være begynnelsen for funksjonen.

Sikker ansiktsopplåsing

I sensorbatteriet i toppen finner vi også et nytt kamera for ansiktsopplåsing, som skal gi Pixel 4 ansiktsopplåsing på nivå med det iPhone har hatt i et par generasjoner allerede.

To infrarøde kameraer, en såkalt «flood illuminator» og en punktprojektor skal jobbe sammen for å avgjøre at du er den som skal få lov til å låse opp telefonen.

Googles Pixel 4 får et helt batteri av sensorer og kameraer i toppen. Det skal blant annet gi avansert ansiktsopplåsing.

– Andre telefoner krever at du løfter telefonen hele veien opp, plasserer den på en spesiell måte, venter på at den skal låse seg opp og så sveiper for å komme til hjemskjermen. Pixel 4 gjør dette på en mye mer strømlinjeformet måte. Når du strekker deg etter Pixel 4, skrur Soli proaktivt på ansiktsopplåsingssensorene ettersom den merker at du vil låse opp telefonen. Hvis sensorene og algoritmene kjenner deg igjen, vil telefonen åpne seg når du plukker den opp, alt i en bevegelse, skriver Google i en bloggpost.

De sender samtidig et stikk i retning Apple og bemerker at ansiktsopplåsingen på Pixel 4 vil fungere selv når du holder telefonen opp ned. Låsen kan også brukes for å autentisere betalinger og i apper, og vil være sikrere enn ansiktslåsene en del andre Android-telefoner har vært utstyrt med, hvor mange kun har benyttet kameraet til å kjenne deg igjen.

Ett frontkamera

Bildet av sensorbatteriet viser også at telefonen kun vil få ett enkelt frontkamera. Forgjengerne Pixel 3 og Pixel 3 XL hadde begge to frontkameraer, med et vanlig kamera og en ultravidvinkel som gjorde at du fikk med betraktelig mer i utsnittet. Dette blir det altså ikke mer av på Pixel 4.

Dette var bildet Google selv slapp av Pixel 4 i juni, etter at flere lekkasjer hadde vist mobilen i sin helhet.

Google bekrefter dermed også de tidligere lekkasjene om at Pixel 4 får «gammeldags» design med en ganske betydelig ramme øverst på skjermen. Pixel 4 vil høyst sannsynlig også få mer enn ett kamera på baksiden, skal vi tro bildet som Google selv slapp av telefonen i juni.

Det blir i tilfelle første gang i Pixel-historien, og litt overraskende, ettersom Google alltid har fremhevet Pixel-telefonenes programvaremagi som grunn nok til å ikke trenge mer enn ett bakkamera.

Ellers er det ventet at Google vil ta i bruk Qualcomms Snapdragon 855 og øke RAM-mengden til 6 GB. Lanseringen er ventet til midt i oktober.

Googles Pixel-telefoner har så langt ikke vært «offisielt» tilgjengelige i Norge, men de blir vanligvis mulige å kjøpe via uoffisielle importører likevel. Google Pixel 3 er for eksempel tilgjengelig i en drøy håndfull butikker i skrivende stund.

Les også
Dette tror vi Google lanserer i ettermiddag
annonse