Tek.no

Nyhet

Dette er Samsungs nye Galaxy-tilbehør

Trådløse ørepropper, en mindre Galaxy Watch og aktivitetsarmbånd.

Samsung
21 Feb 2019 11:51

Under gårsdagens store Samsung-lansering var det forståelig nok Galaxy S10 og den kommende Galaxy Fold som var stjernene i showet, men selskapet dro også duken av noe litt mindre og adskillig rimeligere utstyr i form av en smartklokke, aktivitetsmålere og et par trådløse øreplugger – alt i Galaxy-familien.

Galaxy Buds

Samsung

For å starte med lyden, har Samsung samarbeidet med AKG for å få det til å høres riktig ut med de trådløse proppene som har fått betegnelsen Galaxy Buds.

De er utstyrt med mikrofoner for samtale eller stemmeassistent, samt for å hjelpe funksjonen «Enhanced Ambient Sound» der lyden fra omgivelsene gjøres klarere – kjekt når du ferdes ute blant folk.

Ellers skal proppene holde koken i opptil seks timer med musikklytting, eller tretten timer totalt når du bruker etuiet til å etterfylle med strøm. Seks timer på én lading gjør Galaxy Buds til noen av de mest utholdende produktene i denne kategorien. I tillegg gjør reversladingen på Galaxy S10 det mulig å fylle på trådløst rett fra mobilen.

En 15-minutters hurtigladeøkt kan da gi Galaxy Buds en spilletid på 1,7 timer.

Galaxy Watch Active

Samsungs nye smartklokke kan du se på som en mindre og sprekere utgave av Galaxy Watch – om enn uten eSIM. AMOLED-skjermen er på 1,1 tommer og har en oppløsning på 360 x 360 piksler, mens operativsystemet typisk nok er Tizen.

Watch Active har en 20 millimeters utskiftbar klokkerem og akselerometer, barometer, gyroskop, GPS, pulsmåler og støtte for trådløs lading. Den skal også være vanntett ned til fem atmosfærers trykk.

Av andre trådløse egenskaper må vi nevne Bluetooth 4.2, Wi-Fi og NFC.

Klokka måler aktivitet, søvn, stress og puls. I tillegg kan den visstnok holdet et kunstig øye med blodtrykket ditt gjennom en egen app.

Galaxy Fit / e

Til slutt har vi nykommerne Galaxy Fit og Galaxy Fit e, som da havner i kategorien aktivitetsarmbånd eller aktivitetsmålere.

Forskjellen på disse to er at e-modellen har en mindre skjerm med lavere oppløsning og dårligere farger. Den har også mindre internminne, mindre batteri, ikke noe gyroskop og ikke støtte for trådløs lading. Men det gjør også at vekten er langt lavere.

Samtidig er dette to modeller som stort sett ellers bidrar med det samme. Begge har pulsmåler og logger aktivitet, søvn og stressnivå. De er knyttet til mobiltelefonen via blåtann og lar deg også få varsler rett på armbåndet.

Vann er heller ikke noe problem, ettersom de begge skal være vanntette ned til fem atmosfærer.

Fikk du med deg «Galaxy Compact»?
Slik er Samsung Galaxy S10e >>>

(Kilde: Samsung)

annonse

Les også