Nyhet

Google utleverer ikke søkedata

Det er det amerikanske utenriksdepartementet som vil ha tak i søkelogger fra Google. Samtidig krevde de å få utlevert tilsvarende logger fra Microsoft, Yahoo og AOL. Google har hele tiden gjort det klart at de ikke liker kravet, og avviste det formelt i saksdokumenter levert til retten i helgen.

I et 25-siders dokument, er selskapet svært direkte på hvorfor de mener utlevering av slike søkedata er en dårlig idé. Det amerikanske utenriksdepartementet ønsker å få tak i dataene for å demonstrere at dagens lovgivning er ineffektiv i å hindre barn fra å se pornografisk materiale på nettet. Google mener at listen over søkeord ikke vil kunne gi departementet nok data til å konkludere med noe. Søkegiganten skriver i dokumentet at "det utsagnet er så uinformert at det er meningsløst."

- Google-brukere stoler på at når de skriver inn et sett søkeord i en Google-søkeboks [...] at Google vil passe på den informasjonen brukeren kommuniserer dersom det ikke finnes en god grunn til å gjøre det motsatte, skriver Google i dokumentet.

Google får også støtte av The American Civil Liberties Union, ACLU. ACLU har også levert inn saksdokumenter til retten, hvor de skriver at "dette er det siste eksempelet av regjeringer som overstrekker, hvor regjeringen tilsynelatende tror at de kan kreve informasjon om deres kunder fra private firmaer."

Saken skal opp for retten den 13. mars.

Kilde: BBC News

Les også
1984 ligger ikke langt i fremtiden
Les også
EFF kritiserer Google Desktop
Les også
Ny Google Desktop-beta i dag
Les også
Google på Dell-PCer?
annonse