Nyhet

– Han kunne solgt sovepiller

Den danske teleanalytikeren John Strand er kjent for å si akkurat det han mener om telemarkedet, og nå har han sagt sitt om den tidligere toppsjefen i Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo. Kallasvuo gikk nylig av som sjef for den finske mobilgiganten, og inn kom Stephen Elop som blant annet har jobbet i Microsoft.

Les også: Nokia skifter skjef
Les også: Nokia mister grepet på hjemmebane

I følge Nokia selv, kommet sjefsbyttet som følge av dårlige salgstall for smarttelefoner og et behov for generell fornyelse. Og skal vi tro Strand, har ikke Nokia vondt av å bytte ut Kallasvuo.

– Olli-Pekka er så dårlig til å kommunisere at han like godt kunne deltatt i en reklamefilm for sovepiller, sier han til Mobilsiden.dk.

Han mener at det er kommunikasjon som er problemet med Kallasvuo, og påpeker at han ikke synes den tidligere Nokia-toppen er en dårlig direktør eller forretningsmann.

Han tror likevel Nokia vil nyte godt av kanadiske Stephen Elop, som i tillegg til Microsoft har hatt ledende roller i selskaper som Adobe Systems, Macromedia og Juniper Networks.

– Får en selgertype

– Nokia får nå den selgertypen de har manglet – en som kan løpe rundt på scenen og underholde publikum, akkurat som Google, Apple og Microsoft har. Dessuten snakker han ikke gebrokkent finsk-engelsk slik Olli-Pekka gjør, men amerikansk. Og det er viktig hvis Nokia skal i fokus hos amerikanske medier, som stort sett ikke omtaler selskapet, sier han.

(Kilde: Mobilsiden.dk)

Les også
Nokias markedsandel i India halvert
Les også
Nokia mister grepet på hjemmebane
Les også
Tidenes møljeslagsmål
Les også
Bikkjeslagsmålet fortsetter
annonse