Tek.no

Nyhet

164 millioner bredbåndslinjer i verden

Vegard Andreas Larsen
27 Juni 2005 12:34

Totalt 164 millioner "bredbåndslinjer" av ulike typer er nå tilgjengelig for sluttbrukere rundt om i verden. Det er i de kvartalsvise undersøkelsene utført av Point Topic at de nye tallene dukker opp.

I dette tilfellet betyr "bredbåndslinje" alle Internett-linjer med høyere kapasitet enn ISDN (128 kbit/s), mens ekte bredbånd ofte defineres til 2 Mbit/s og høyere.

USA er det landet i verden med flest bredbåndslinjer, hele 36,5 millioner. Kina kommer på en god andreplass med 28,3 millioner linjer.

Hele 42 % av verdens bredbåndslinjer befinner seg i Asia, mens både Europa og Amerika har 29% hver. DSL er den desidert dominerende teknologien overalt i verden. Hele 65 % av verdens bredbåndslinjer benytter seg nemlig av en eller annen form for DSL-teknologi.

I Norge har vi det siste halve kvartalet sett en vekst på 14,9 % i antall bredbåndslinjer, mot bare 6 % i Sverige og 5,7 % i Danmark. Men svenskene og danskene har likevel mange flere bredbåndslinjer enn vi har. Mens det i Norge finnes 682 000 bredbåndslinjer, har Sverige og Danmark henholdsvis 1 345 000 og 1 040 000 bredbåndslinjer.

(Kilde: Point Topic)

Les også
ADSL-guide
Les også
Mer ADSL for pengene fra Start
Les også
BlueCom dobler båndbredden
Les også
Nextgentel øker igjen
Les også
Telenor oppgraderer ADSL-tilbudet
Les også
Nextgentel kjøper Firstmile
Les også
ADSL2+ - fremtidens bredbånd i emning
annonse

Les også