Tek.no

Nyhet

VeriSign kontrollerer .com til 2012

25 Okt 2005 14:00

Kampen om å få den lukrative avtalen med å administrere .com-domener har lenge stått mellom VeriSign og Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), men Verisign har nå vunnet denne kampen ved å true ICANN med rettsak. VeriSign får dermed seks nye år med .com-administrasjon.

VeriSign lanserte i september 2003 et system som gjorde at personer som skrev inn en ikke-eksisterende .com-adresse ble sendt videre til en søkemotor med reklame. VeriSign tjente dermed store summer på dette, i stedet for å vise den vanlige HTTP-feilmeldingen 404 (siden ikke funnet).

ICANN protesterte kraftig på dette, og VeriSign svarte med å saksøke ICANN for å ha overgått sitt mandat og forsøkt å regulere næringsvirksomhet. Saken ble avvist av rettsvesenet, men VeriSign forsøkte seg på nytt med søksmål i en annen delstat. Praksisen med å omdirigere ikke-registrerte domenenavn er det likevel blitt slutt på.

På mandag gikk VeriSign med på å droppe anklagene, mot at de fikk forlenget administrasjonen over alle .com-domener til 2012. VeriSign tjener 6 dollar i året per .com-domene som er registrert, noe som gir en årsomsetning på over 1.3 milliarder norske kroner.

Kilde: Reuters

Les også
.xxx godkjent
Les også
.jobs og .travel snart klare
Les også
Google blir domeneregistrar
annonse

Les også