Tek.no

Nyhet

iTunes sprer seg

Silje Gomnæs
1 Nov 2005 12:18

Apples velkjente musikktjeneste, iTunes, har inntil nylig vært forbeholdt iPod og Motorolas nye musikktelefon ROKR. Men nå ser det ut til at ROKRs største fortrinn er i ferd med å forsvinne ettersom konkurrerende musikktelefoner også kan bruke iTunes.

For to uker siden skrev vi om gratisprogrammet iTune My Walkman, som lar deg overføre musikkfiler fra iTunes-programmet på Mac-en din til Sony Ericssons Walkman-telefon W800i. Dette forutsetter riktignok at sangene er kjøpt andre steder enn via Apples musikkbutikk.

Nå har det dukket opp et nytt program, med langt flere muligheter enn iTune My Walkman. Programmet heter Mass Storage Synchronizer, og er et lite tilleggsprogram til iTunes for PC. Med dette programmet kan du synkronisere iTunes med Mp3-telefonene til flere av verdens største mobilprodusenter, som Nokia, Sony Ericsson og Samsung. På programmets nettside kan du lese mer om Mass Storage Synchronizer og hvilke mobiltelefoner som støttes.

Siden programmer som dette frarøver ROKR-telefonen sitt eneste eksklusive element, kommer det nok som en overraskelse på mange at Apple ønsker disse nye synkroniseringsprogrammene hjertelig velkommen. Apple Sveriges PR-sjef, Fredrik Hallstan, er alt annet enn negativ:

- Vi synes det er moro at flere oppdager fordelene ved å benytte iTunes for å lagre, spille av og kjøpe sin musikk, sier han til det svenske nettstedet Mobil.

En uttalelse som dette er med på å forsterke det kritikerne lenge har ment, nemlig at ROKR aldri var ment som en suksess i seg selv. Helt siden lanseringen av musikktelefonen har man spekulert i at ROKR kun skulle tjene som et bevis på at Apple er i stand til å sette en støkk i de store mobilprodusentene hvis de ønsker det.

Dette kommer i tillegg til oppstyret i kjølvannet av ROKR-lanseringen, hvor Motorolas overhode, Ed Zander, langet ut mot Apple og deres iPod Nano. Motorola fikk forøvrig svar på tiltale da Apples iPod-sjef beskrev ROKR som meningsløs.

(Kilde: Mobil, Digi, Mass Storage Synchronizer)

Les også
MP3-kampen tilspisses
Les også
Opptur for Motorola
Les også
Full guffe med Walkman
annonse

Les også