Tek.no

Nyhet

Alienware = Dell

23 Mar 2006 10:34

I forrige uke ble det kjent at Dell var i ferd med å kjøpe opp Alienware. Nå viser det seg at ryktene stemte.

Alienware har hatt en ganske unik posisjon i forhold til PC-entusiaster ved at selskapet har produsert "high-end"-maskiner for spillmarkedet og brukere som ganske enkelt krever det "hotteste". Alienware har på mange måter operert i det segmentet som pris ikke nødvendigvis har vært noen hindring for å skaffe seg det hippeste av maskinvare.

Maskinene til Alienware har gjennom tidene blitt gjenkjent av et ganske særegent design. Aktuelle konkurrenter er leverandører som Voodoo PC.

Dell har lenge blitt ryktet å ha snust på AMD-prosessorer. I tillegg har man den siste tiden forsøkt å lansere maskiner med litt bedre spesifikasjoner som skal falle i god jord hos entusiaster. Det er imidlertid ikke å stikke under en stol at Dell ikke akkurat har blitt assosiert med de råeste spillmaskinene og "high-end"-systemer, men kanskje mer som en leverandør der man fokuserer sterkt på pris.

To fluer...
Ved kjøpe opp Alienware slår selskapet flere fluer i en smekk. For det første kommer man inn på entusiastmarkedet der pris i mange tilfeller er underordnet kulhetsfaktor og ytelse. I andre rekke hiver man seg automatisk på AMD-vogna ettersom Alienware nettopp leverer maskiner med AMD64-prosessorer.

Fra Alienwares synspunkt er fordelen med dette oppkjøpet at man kan ta del i Dells logistikktankegang og på dette området er det ingen som er bedre rustet. En talsmann for Alienware sa imidlertid i en uttalelse til pressen at man ikke kom til å ofre kvaliteten til fordel for masseproduksjon og logistikkfokus. På samme måte som tidligere vil man fortsette å lage mer eksotiske og spennende systemdesign samt levere "high-end"-maskiner med både AMD- og Intel-prosessorer.

På papiret burde dermed ikke dette oppkjøpet føre til annet enn positive virkninger for begge parter: Alienware-design med Dell-logistikk og senere kanskje Dell-maskiner med Alienwares maskinvarekonfigurasjon.

Dersom oppkjøpet fører til fruktig samarbeid, kan man også kanskje si at Dell har tatt et stort skritt videre for å bli en komplett PC-leverandør - både for budsjettbrukere og mer krevende kunder.

(Kilder: InformationWeekInternetnews)

Les også
- Vi kommer ikke i fred!
Les også
Alienware overklokker firekjerne
Les også
Tar i bruk 1 TB-disk
Les også
Overklokket spill-bærbar fra Alienware
Les også
Spiser Dell opp Alienware?
Les også
Utvider XPS-serien
Les også
ASUS med Alienware-klone
annonse

Les også