Til hovedinnhold

Nvidia hardt ut mot AMD og Intel

En kombinert CPU og GPU er ikke veien å gå sier Nvidia og retter i den forbindelse sterk kritikk både til AMD og Intel.

Ifølge talsmenn for Nvidia påstås det at man ikke vil kunne få spesielt større utnyttelsesgrad ved å smelte sammen GPU og CPU – i tillegg til at prisen på CPU er ganske høy per kvadratmillimeter.

Videre ble det også påstått at Larrabee aldri kommer til å få noen suksess fordi Intel tar en del snarveier ved å gjøre software-implementasjoner. Ifølge Nvidia kan dette få ytelsesmessige konsekvenser og i praksis bety at man potensielt vil ligge på et 2006-nivå når det gjelder ytelse.

Uttalelsene i forbindelse med 2006-ytelse påstås å komme fra analyseekspert Peter Glaskowsky, men har i ettertid benektet å ha sagt dette. Intel er nok heller neppe enig i disse påstandene.

Nvidia påpeker at et selskap som Intel selvfølgelig ikke er inkompetente siden de innehar den posisjonen de har, men mener at de i dette tilfellet nok er litt for optimistiske.

Alternativet fra Nvidia er klinkende klart: Cuda, PhysX-prosessorer og egne, dedikerte skjermkort – noe som vil gi langt bedre ytelse enn å integrere alt i en stor "prosesseringsklump". Selskapet varsler betydelig høyere tempo i tiden fremover, noe som nok også har å gjøre med at konkurransen fra AMDs Radeon HD 4850- og 4870-kort ble undervurdert.

Nvidia burde dermed ha gjort det ganske klart om hva som er deres skjermkortstrategi de kommende år: Tradisjonelle skjermkort og grafikkbrikker er veien å gå.

(Kilde: X-bit labs)

annonse