Tek.no

Nyhet

Populært skrivebordsmiljø oppdateres

Robin Heggelund Hansen
26 Sept 2008 07:30

Skrivebordsmiljøet Gnome, som er standard i Linux-distribusjonene Fedora og Ubuntu, er i dag klar i en oppdatert utgave, 2.24.

I denne utgaven finner vi nyheter som:

  • Empathy – Gnomes egen IM-client som støtter blant annet Jabber, Google Talk og MSN Messenger. Empathy har også støtte for lyd- og videokonferanse over SIP eller XMPP-protokollene.
  • Ekiga 3.0 – Verktøy for lyd- og videokonferanser over SIP-protokollen. Nytt i denne utgaven er støtte for akselerert og fullskjerms video, støtte for bedre video-codecer og mange SIP-relaterte forbedringer.
  • Filutforskeren Nautilus har endelig støtte for visningsmodusene ikon, liste og kompakt liste og kan tilby et fanebasert grensesnitt som f.eks. Firefox og Opera.
  • Deskbar – en applet for søk, har nå mulighet til å fungere som en kalkulator i tillegg til å søke på Google og Wikipedia.
  • Verktøyet for skjerminnstillinger har nå blitt forbedret med støtte for Randr 1.2. Randr står for Rezise and Rotate og gir deg mer kontroll over skjermen din. Verktøyet skal også kunne konfigurere eksterne skjermer bedre enn før.
  • Gnome skal nå også ha bedre støtte for lydserveren Pulseaudio, som benyttes i blant annet Ubuntu, og har støtte for installasjon av såkalte lydtemaer (lyder som dukker opp ved feilmeldinger, inn/ut-logging eller når du skrur av datamaskinen danner tilsammen et lydtema).
  • Videoavspilleren Totem inkluderer flere nyheter som støtte for flere DVB-tunere (så du f.eks. kan se på to TV-kanaler samtidig), bedre støtte for fjernkontroller uten konfigurasjon gjennom LIRC, bedre støtte for undertekster og støtte for høyoppløste Youtube-filmer.
  • Gnome følger nå også med et større utvalg av visuelle temaer og bakgrunnsbilder.
  • Og mye mer...

Gnome Mobile

I denne utgaven finner vi også utviklingsverktøy kalt Gnome Mobile. Dette danner blant annet grunnlaget for Ubuntu Mobile, som er en utgave av den velkjente Linux-distribusjonen for håndholdte enheter.

Gnome 2.24 skal være tilgjengelig i de neste utgavene av Fedora, Opensuse, Ubuntu, Linux Mint, Mandriva og fler.

(Kilde gnome)

Les også
Compiz og Compiz Fusion oppdateres
Les også
HP velger bort Windows?
Les også
Scott James Remnant
Les også
Linux: friheten til å velge
Les også
Samler troppene mot Microsoft
annonse

Les også