Til hovedinnhold

Microsoft møter fortsatt skepsis

EU-skepsis til Microsoft

EUs antitrustkommisjon er fortsatt skeptiske til Microsofts forretningsstrategier, til tross for at selskapet nylig skal ha tatt åpen kildekode-flagget i venstre hånd.

Nylig har det blitt publisert 30 000 sider med dokumentasjon over Windows-protokoller som tidligere kun var tilgjengelige via lisenser. Ifølge CEO Steve Ballmer, kommer selskapet også til å legge ut lignende dokumentasjon for andre produkter - eksempelvis Word 2007.

Ifølge Ballmer skal man gratis kunne aksessere Microsofts henmelige API-er og kommunikasjonsprotokoller. I tillegg varsles det om nye API-er for hele Office-pakken, som skal tillate for enda lettere integrasjon og datautveksling med andre applikasjoner.

Talsmenn for EU kommenterte annonseringen med at kommisjonen fortsatt var skeptisk til hvorvidt Microsoft i det hele tatt ville produsere noe av reell verdi. Videre ser EU svært positivt på Microsofts ønske om å "åpne opp" Office-produktene, men at den  den endelige dommen uteblir inntil antitrust-etterforskningen er ferdig.

Microsoft sa forrige uke at de ønsker å samle en del av sine åpen kildekode-aktiviteter på en egen nettside, der brukerne kan gi tilbakemeldinger. Nettsiden skal gå under navnet Interoperability Forum og lanseres 20. mars.

Mer om dette kan også leses i Microsofts pressemelding: Interoperability Principles - Open Connections, Standards Support, Data portability .

(Kilde: Extremetech, Microsoft)

annonse