Nyhet

Skriv 50 ord i minuttet

Èn av de viktigste utviklerne av T9-ordlisten, Cliff Kushler, har sammen med mannen bak det virtuelle skjermtastaturet Windows-PCer, Randy Marsden, utviklet en ny skrivemetode for trykkskjermer.

Håndskriftgjenkjenning og virtuelle fulltastatur virker kanskje som effektive måter å bruke en trykkskjerm på, men begge disse metodene blekner i forhold til hva den nye skrivemetoden, som har fått navnet Swype, har å by på.

Slutt på å løfte fingeren

Tanken med Swype er at du aldri skal trenge å løfte fingeren fra skjermen mens du skriver. Du drar enkelt og greit fingeren gjennom de bokstavene du har tenkt å bruke, så dukker ordet opp på skjermen.

Det er ikke nødvendig å treffe bokstavene helt nøyaktig, så selv de med store fingre skal kunne bruke løsningen helt uten problemer. Ordene kalkuleres nemlig ut fra ruten fingeren går, og hentes fra en database som i skrivende stund er på 65000 ord. Dersom ordene du skriver ikke finnes i databasen, blir de automatisk lagt til i telefonen din etter at du har skrevet dem én gang.

Det kan høres knotete ut å få store bokstaver og mellomrom uten å løfte fingeren, men dette er løst ved at Swype automatisk legger inn mellomrom når et ord dukker opp på skjermen. For å få stor bokstav beveger du bare fingeren eller pekepennen opp til toppen av skjermen etter å ha berørt bokstaven som skal være stor.

Opp til 50 ord i minuttet

Ifølge Swype-skaperne selv, skal selv nybegynnere kjapt komme opp i 40 ord i minuttet, og med trening skal du greie opp mot 50 forskjellige ord. Dette er omtrent dobbelt så mye som du greier ved å trykke manuelt på alle bokstavene som skal brukes, og ca 20 ord mer enn du bør greie med håndskriftsgjenkjenning.

For å følge utviklingen du har i skrivehastighet, har Swype en innlagt statistikkfunksjon som holder styr på hvor mange ord du skriver per minutt.

Hos Swypeinc.com kan du se video av det nye skrivesystemet.

(Kilde: Swypeinc.com)

annonse