Tek.no

Nyhet

Blu-ray og HD DVD får selskap

HD VMD-spilleren NME ML622S
Hans Aaraas
12 Sept 2007 08:15

HD VMD står for High Definition Versatile Multilayer Disc og er utviklet av New Medium Enterprises, som nå også slipper to spillere til det nye formatet.

HD VMD benytter seg av tradisjonell teknologi basert på rød laser, som fremdeles er langt billigere enn teknologien med blå og fiolette lasere som brukes i Blu-ray- og HD DVD-spillere.

Platene skal kunne lagre inntil 30 GB på en enkelsidig plate. HD VMD støtter en oppløsning opp til 1080p komprimert i MPEG-2 med en bitrate på 40 Mbit/sek. Formatet støtter også 7.1 Dolby Digital, Dolby Digital Plus, og DTS Audio, men det vil ikke støtte Dolby TrueHD eller DTS Master Audio.

Det er foreløpig ukjent om formatet får støtte for interaktiv kode slik konkurrentene har, med henholdsvis XML (HD DVD) og Java (Blu-ray).

20 filmer vil lanseres på det nye formatet neste måned, men selskapet har signert en kontrakt med et produksjonsselskap i Bollywood som kalles Eros Group, som akter å slippe 50 filmer på det nye formatet. For komplett liste over filmene som slippes kan du se denne lenken.

Spillere

Til å begynne med slipper selskapet to spillere,

ML622S

og

ML777S

. Førstnevnte blir den rimeligste spilleren og blir lansert i USA med en pris på 150 dollar.

(Kilde: dailytech)

Les også
Toshiba tror fortsatt på HD DVD
Les også
Warner velger Blu-ray
Les også
Senker prisen på Blu-ray
Les også
HD-formater på fremgang
Les også
Disney for nytt HD DVD-format
Les også
Blu-ray og HD DVD får konkurranse
annonse

Les også