Tek.no

Nyhet

Raske SSD-er fra Mtron

André Kristoffer Dahl
4 Sept 2007 15:15

Flash-baserte harddisker (såkalte SSD-er) er enda langt unna å overta markedet for lagringsenheter, men dette stopper ikke produsentene fra å lansere SSD-er med stadig raskere overføringshastighet og større lagringskapasitet.

Sist ute med en ny SSD var SanDisk, som produserer SSD for billig-PC-er. Nå lanserer det relativt ukjente selskapet Mtron en ny SSD med en overføringshastighet som slår både Samsung, SanDisk og Adtrons toppmodeller.

SanDisk kan tilby en lesehastighet på 67 MB/s (skrivehastighet er ukjent), mens Samsung tilbyr lesehastighet på 65 MB/s og skrivehastighet på 45 MB/s. Adtrons på 160 GB klarer 70 MB/s lesehastighet og 55 MB/s skrivehastighet.

Mtron slår imidlertid alle de tre produsentene grundig. Det sør-koreanske selskapet tilbyr nemlig lesehastighet på 120 MB/s og skrivehastighet på 90 MB/s for deres 2,5" og 3,5" SSD-er.

Ifølge selskapet vil de lansere SSD-er på 16 GB, 32 GB og 64 GB denne måneden. I løpet av fjerde kvartal er det forventet at selskapet skal lansere en 128 GB-versjon på 1,8".

Mtron opplyser ikke hvor mye produktene vil koste, men man må regne med å betale en god sum med tanke på den ytelsen disse produktene kan vise til.

(Kilde: DailyTech)

Les også
SSD for billig-PC-er
Les også
Flashdisk på 160 GB
annonse

Les også