Tek.no

Nyhet

- Telenor fører kundene bak lyset

Øyvind Vederhus mener at Telenor ikke har den beste løsningen for folk flest.
Einar Eriksen
13 Nov 2007 05:00

NetCom og Telenor tilbyr begge venneløsninger som lar deg ringe uten minuttpris til kunder i eget mobilnett. Telenor har gått ut og sagt at deres løsning er best for folk flest, både i reklameannonser og i media. Dette har fått NetCom til å se rødt.

Øyvind Vederhus, kommunikasjonsrådgiver i NetCom, mener markedsføringen er villedende, og at Telenor presenterer informasjon som rett og slett ikke stemmer. Han peker til en helsides annonse i Dagbladet der Telenor forteller at deres løsning er den mest økonomiske på markedet.

- Telenor skjuler seg bak de to millionene du kan ringe gratis til. Løsningen er i beste fall er en dårlig kopi av NetCom Venner, sier Øyvind Vederhus til Amobil. 

18 prosent billigere

Vederhus har satt opp et regnestykke basert på uavhengige tall fra Post- og teletilsynet. Tallene tar for seg hvor lenge gjennomsnittskunden ringer, hvor mange samtaler han/hun tar og hvilket mobilnett gjennomsnittet ringer mest til.

Regnestykket viser at NetCom Venner med abonnementet SmartTalk er hele 18 prosent billigere hos den gjennomsnittlige nordmannen som ikke vil ha subsidiert telefon, eller 15 prosent billigere for de som binder abonnementet sitt for å kjøpe telefon.

- Dette gjør at Telenors reklameannonse er villedende. Jeg synes det er viktig å ikke tillate Telenor å føre kunden bak lyset gjennom markedsføring av en løsning som slett ikke er best for flest, sier Vederhus.

Vederhus påpeker at SmartTalk er det abonnementet som oftest anbefales i kombinasjon med NetCom Venner.

Bare for SmartTalk

Telenor mener at det ikke er riktig å sammenligne på denne måten. Informasjonssjef Anders Krokan har satt opp et regneeksempel som også viser kombinasjonen YoungTalk og ActiveTalk.

I Telenors eksempel tar Krokan utgangspunkt i at den kunden som har venneabonnement også ringer mer enn den gjennomsnittlige kunden. Nærmere bestemt 33 prosent ekstra.

Venner-abonnement med Smarttalk får da en pris på 149,54 kroner på en måned med gjennomsnittlig bruk pluss de ekstra prosentene, mens Telenor FriVenner ender på 182,31 kroner. Med ActiveTalk havner prisen på 311,68 kroner og med Venner eller YoungTalk 253,57. 

- Vi mener ikke at Telenor FriVenner er best i enhver sammenligning, men at det er en god løsning. Spesielt om vi tar i betrakning elementer som tjenester, dekning og lignende, sier Anders Krokan til Amobil.

Frekk markedsføring?

Når det gjelder markedsføringen og ordlyden "best for flest" skal dette være basert på en test av venne-abonnementer på Nettavisen. De har nemlig kåret Telenor som testvinner fordi du kan ringe gratis til flest kunder.

- Her er det tydelig at Nettavisen har gjort en eller annen grunnleggende feil. De har sannsynligvis blitt svimlet av at man kan ringe gratis til to millioner kunder, og ikke tatt høyde for hele bildet, sier Vederhus.

Les også
NetCom reduserer utlandsprisene
Les også
Telenor lanserer nytt venneabonnement
Les også
Telenor lanserer super-3G
annonse

Les også