Nyhet

Nå kan til og med bestemor bruke blåtann

Bluetooth SIG, arbeidsgruppen bak blåtann-standarden, har vedtatt spesifikasjoner for Bluetooth 2.1+EDR. Telefoner blir utstyrt med de nye spesifikasjonene vil få raskere paring og lengre batterilevetid.

I praksis vil to blåtannenheter kan snakke sammen så lenge de er i umiddelbar nærhet av hverandre, uten at du trenger å taste inn koder for å pare dem.

Enklere paring

Paring av blåtannenheter skal generelt bli enklere. Om du for eksempel skal pare et hodesett og en mobil, må du i dag sette hodesettet i paringsmodus, søke det opp med mobilen og taste inn kode. Med de nye spesifikasjonene skal du bare trenge å skru på hodesettet og finne det med mobilen.

Bruker mindre strøm

Bluetooth 2.1+EDR vil også sørge for mer effektiv bruk av energi, noe som vil føre til at telefonen din vil bruke mindre strøm når du bruker blåtannutstyr.

For at du skal kunne få glede av de nye funksjonene må både mobiltelefonen din og tilbehøret ha støtte for Bluetooth 2.1 + EDR. Slikt utstyr finnes ennå ikke å få kjøpt, men vil komme på markedet mot slutten av året.

Les mer om Bluetooth 2.1+EDR hos Bluetooth SIG >

(Kilder: Pressemelding)

Les også
Endelig god kvalitet på trådløs musikk
Les også
Wibree + blåtann = sant
Les også
Nå kommer PC-en med trådløs USB
Les også
Slik blir blåtann 2.1
annonse