Til hovedinnhold

7 millioner skuffede Iphone-brukere

Stemningen blir stadig mer amper mellom de to gigantene Apple og Adobe. Ved et allmøte i etterkant av Ipad-lanseringen fortalte Steve Jobs hvorfor Flash ikke var inkludert i den nye epledingsen. Adobe Flash skal ifølge Apple-sjefen være ustabilt og lite fremtidsrettet.

Mange hevder at Iphone har blitt populær i stor grad på grunn av sine begrensninger, og ikke til tross for dem. Logikken går noe i retning av at siden den er enkel kjøper folk den. Mangelen på Flash-støtte har dog etter alle solemerker blitt en merkbar begrensning for brukerne.

Enormt mange vil laste ned Flash

Som en fortsettelse på bikkjeslagsmålet som har fulgt i kjølvannet av Jobs uttalelser har Adobe nå offentliggjort statistikk vedrørende antall nedlastinger av Flash. Nærmere bestemt er det antallet forsøk på nedlastinger selskapet har loggført fra Apples Iphone og Ipod Touch som nå blir vist frem.

Iphone og Ipod-brukere har forsøkt å laste ned Adobe Flash intet mindre enn 7 millioner ganger i løpet av desember. Samtlige har selvsagt måttet forlate nettstedet med uforrettet sak. Flash-spilleren for Iphone som ble lovet av Adobe i tidlig 2008 har nemlig ikke ankommet ennå.

Les også: Flash for Iphone fremdeles ikke klart

I første omgang ble hele spilleren avlyst, før begge selskapene i fjor offentliggjorde at de jobbet sammen om Flash-støtte for Iphone. Denne har heller ikke sett dagens lys. Med tanke på Steve Jobs nylige uttalelser kan man regne med at dette omtalte samarbeidet ikke vil bære frukter med det første.

(Kilde: engadget.com)

annonse