Tek.no

Nyhet

Mobilt bredbånd har blitt dyrere

Einar Eriksen
11 Sept 2009 14:24

Mobilt bredbånd har blitt dyrere og dårligere. Dagensit.no har observert at fri bruk-abonnementene har økt fra 99 til 129 kroner hos Netcom og fra 119 til 149 kroner hos Telenor. Det er opp 30 prosent hos Telenor og 25 prosent hos Netcom.

I tillegg var maksgrensen 5 GB i måneden før hastigheten blir strupet. Nå har Netcom satt ned sin maksgrense til 2 GB, mens Telenor har beholdt sin. 

Enorm pågang

Årsaken til dette er økt bruk, og trolig påfølgende kapasitetsproblemer eller lavere inntekter enn forventet. Stadig flere har lastet ned filmer og strømmet filmer fra for eksempel Youtube. I Telenors nett skal det ha blitt lastet ned 152 000 GB bare i juli måned.

Willy Jensen, direktør i Post- og teletilsynet, sier til Dagens Næringsliv at han er skuffet over utviklingen, men innser at operatørene er nødt til å tjene penger på produktet. 

LTE kommer sakte men sikkert

LTE (4G)-nettet til Netcom er som kjent under utbygging. Denne teknologien åpner for bedre kapasitet. Telenor konsentrerer seg imidlertid om å bygge bredere dekning av HSDPA med 7,2 Mbps teoretisk makshastighet, og vil ikke tilby LTE før tidligst i 2011-2012, ifølge teknologidirektør i Telenor, Rolv-Erik Spilling. 

(Kilde: dagensit.no)

Les også
Batteriruter fra Netcom
Les også
Tele2 lanserer surfepakker
Les også
Her er 4G-modemet
Les også
- 150 kroner internett, takk
Les også
Bankansatte skal bli mobile
Les også
Mer mobilt bredbånd i distriktene
Les også
Ice kutter priser
Les også
Netcom i gang med 4G
Les også
Hva er egentlig 4G?
Les også
Her er verdens første 4G-telefon
annonse

Les også