Tek.no

Nyhet

Fargekalibrering i ny utgave

Are Thunes Samsonsen
25 Okt 2007 04:00

Samtidig med at de endrer navn fra ColorVision til datacolor annonseres Spyder3, oppfølgeren til Spyder2 som har solgt i over 300 000 eksemplarer på verdensbasis og dermed er det sannsynligvis mest populære skjermkalibreringsverktøyet noensinne.

Versjon 3 har blitt både mindre og mer nøyaktig enn forløperen, og i følge produsenten skal lyssensitiviteten være økt med 400%, som en følge av en økning i både antall detektorer og selve den fysiske lysåpningen. Hastigheten skal også være drastisk forbedret, og med Spyder3 skal det visstnok bare ta fem minutter å kalibrere en skjerm for første gang, og to og et halvt minutt for rekalibrering, noe som er en forbedring på henholdsvis 29% og 64% sammenlignet med Spyder2.

Spyder3 har nå også fått en detektor for omgivelseslys, og skal dermed kunne ta løpende hensyn til lysforholdene der du arbeider. Dette er noe konkurrenten Pantone Huey har vært i stand til en stund allerede, men Spyder3 skal visstnok nå være langt mer nøyaktig, og i tillegg støtte både 16-bits fargeprofiler og skjermer som støtter AdobeRGB. LED-skjermer skal heller ikke være noe problem.

Pakken for skjermkalibrering heter Spyder3 Elite og inneholder en Spyder3 og den nødvendige programvaren.

Datacolor slipper samtidig Spyder3 Studio, som ikke bare inneholder det samme som Spyder3 Elite, men også en Spyder3 Print som brukes for å kalibrere dine utskrifter. Spyder3 Print vil foreløpig ikke komme i salg separat, men kun som del av Spyder3 Studio-pakken. Vi har imidlertid fått vite fra Datacolors europeiske pressekontakt at Spyder3 Print vil komme i handelen som eget produkt om en ikke spesifisert stund.

De ulike versjonene av Spyder3 vil være tilgjengelige om et par-tre uker, og prisen i Norge er ennå ikke kjent. I Storbritannia er det imidlertid liten forskjell på prisen av de to pakkene som først blir tilgjengelige, henholdsvis £149 for Spyder3 Elite og £179 for Spyder3 Studio, begge eksklusive MVA.

Les også
Nå har du ingen unnskyldning
annonse

Les også