Nyhet

Blokkerer Intel VT på Sony Vaio

Sony har lenge vært kjent for Vaio-modellene der man blant annet har fokusert på å lage lettvektsbærbare. Selv om maskinene ikke har lange tradisjoner i Norge, finnes det flere som har gjort egen import før de ble tilgjengelig her i 2007.

Dersom man kjøper seg en bærbar maskin med en Intel-prosessor som støtter Virtualization Technology (les: instruksjoner som gjør at virtuelle hoster kjører med høyere ytelse), forventer man naturligvis at det fungerer.

Sony har imidlertid blokkert denne funksjonaliteten i BIOS, noe som heretter kan være ganske så kritisk siden dette er påkrevd for å kunne kjøre "Windows XP Mode" under Windows 7.

Grunnen til at man blokkerte dette i utgangspunktet skal ha vært liten etterspørsel og frykt for alvorlige sikkerhetshull der hele systemet ble liggende åpent.

Selskapet har derimot ikke opplyst om at Intel VT ikke fungerer på Vaio-modellene og har derfor måttet tåle kritikk fra en rekke kunder.

Med Windows 7 på banen ser det imidlertid ikke ut som om selskapet har noe valg og må nok aktivere Intel VT på kommende modeller. Foreløpig er det uvisst når dette blir tilgjengelig, men vi kan ikke tro annet enn at dette må være mulig å ordne med en firmwareoppgradering.

Det finnes uoffisielle metoder for å aktivere Intel VT på dagens Vaio-modeller, men dette gjør man på eget ansvar og er selvfølgelig ikke supportert av Sony.

(Kilde: Notebookreview, Virtualization.info)

Les også
Kan øke Blu-ray-kapasiteten
Les også
Batteriproblemer rammer Sony Vaio
Les også
Intel på 80 prosent
Les også
Begrenset støtte for Windows 7 "XP-modus"
Les også
Spennende minibærbar fra Sony
Les også
Ultraportabel med Blu-ray
Les også
16-tommers Vaio på vei
Les også
Sony Vaio endelig i Norge
Les også
Linux med støtte for hardwarevirtualisering
Les også
Ingen tilbakekallingsplaner hos Sony
annonse