Tek.no

Nyhet

DVD-Jon blir mobil-Jon

15 Apr 2005 11:44
annonse

DVD-Jon er et navn som de fleste forbinder med knekking av kopisperrer, rasende plateselskaper og flertallige rettsaker. Den medieomtalte 21-åringen har gått seirende ut av de fleste søksmål, noe som tydeligvis har fått selvtillitten til å strutte - nå er visstnok mobilbransjen det neste målet.

Det er Dagens Næringsliv som kan melde at platebransjens nemesis nå har begitt seg ut på nye jaktmarker, og i all hemmelighet har utviklet programvare som åpner for helt nye måter å bruke mobiltelefonen på.

Ettersom det foreløpig er mye hemmelighetskremmeri rundt DVD-Jons nyeste prosjekt, kan man bare spekulere i hva som kommer. Ekspertene er imidlertid overbevist om at det enten er snakk om en instant messaging-klient eller rett og slett muligheten for å ringe via internett.

Vil tellerskritt bli historie?
Tjenesten er basert på en kombinasjon av ip-telefoni og vanlig mobiltelefon. Ip-telefoni betyr at man kan ringe via internett, og har allerede eksistert i flere år på vanlige datamaskiner. Dette er langt billigere enn å benytte vanlige tellerskritt.

annonse

Den nye ringeløsningen fungerer visstnok bare på telefoner fra Siemens, Nokia og Sony Ericsson, men det ventes at også telefoner fra andre produsenter vil kunne brukes etter hvert. I følge Per Johan Johansen, som er faren til DVD-Jon, vil den kommende løsningen ikke bli særlig godt mottatt av mobiloperatørene.

Det antas at tjenesten kan lanseres allerede om en måneds tid. Det hevdes også at to kjente norske investorer har spyttet ressurser inn i prosjektet, noe som bare bidrar til å pirre nysgjerrigheten.

Gammelt nytt - sannsynligvis
Teleanalytikerne tviler imidlertid på at operatørene bør føle seg truet av den verdenskjente 21-åringens planer. Mobilselskapene har tross alt hele tiden vært klar over at man kan utnytte ip-baserte metoder for både å ringe og sende meldinger billigere. Det er bare et tidsspørsmål før en tjeneste som utnytter denne metoden kommer på banen.

Teleekspert John Strand i Strand Consult i Danmark kan opplyse om at teleselskapet CBB i Danmark, som faktisk er delvis eid av Telenor, allerede tilbyr en ip-basert metode for å sende tekstmeldinger. Bruker man denne betaler man kun 9 øre per melding.

Det er selvsagt en fare for at operatørene kommer til å svare med å enten sette opp taksten for fastprisbasert 3G-tilkobling, eller rett og slett fjerne hele tilbudet hvis DVD-Jon lanserer en lignende tjeneste.

Tidligere prosjekter fra Johansen har hatt en tendens til å tiltrekke oppmerksomhet i alle de store mediene. Det er dermed ikke helt utenkelig at DVD-Jon vil prege forsiden til tabloidene om en knapp måned.

(Kilde: dn.no )

Les også
Flere mobilbeskjeder
Les også
Spill på flere mobiler
Les også
Dump kontantkortet!
annonse

Les også