Tek.no

Nyhet

NAiT 02: Dag 3

Vidar Fagerjord
11 Okt 2002 00:00

Innledning

Dag 3, lørdag. Den store dagen for Overklokking.no - vi skulle avgjøre vinnerne i casemodcompoen. I tillegg kjørtes det en del andre compofinaler, og salen var preget av god - om noe trøtt - stemning.

Jeg ble intervjuet av lokalradioen, og får tilsendt intervjuet om noe tid. Jeg skal legge det ut her om det ikke er for ille. :-)

Det har vært en god del besøkende på vår stand. Vi har også hjulpet til med problemer, og la meg si dette: kjølepasta på L# - bridgene på AMD er IKKE å anbefale. Vi tok en titt på en maskin som startet opp, gikk 2-3 sekunder, og så stoppet den. Vi fjernet MIST-kjøleren, og jeg så med én gang hvor problemet lå. Jeg rådet karen til å fjerne goopen fra CPU, og ta kontakt med meg for hjelp til å legge på ny pasta. Artic Alumina skal jo ikke lede strøm, så jeg synes det var merkelig. I alle fall startet maskinen opp uten problemer så snart kjølepastaen var påført korrekt - det vil altså si på core'n, IKKE på resten av CPU! :-)

For øvrig så vi andre eksempler på feil bruk av kjølepasta - jeg vil bare minne på denne guiden...

Denne dagen var det også mulighet for en runde paintball. Jeg tror nok en del av CS-folkene fikk seg en liten a-ha-opplevelse - om de klarte å rive seg løs fra skjermen that is.

Espen og jeg tok en runde rundt i salen og kikket på de forskjellige casemodsene. Vi vurderte hver enkelt etter utførelse, originalitet / oppfinnsomhet og hvor ryddig det var innvendig der det var vindu i kabinettet. Ikke uventet gikk denne kassen av med førstepremien:

Ideen var hentet fra vår "Mahogany Magic", noe vi synes var veldig moro.

På kvelden, ca. halv 9, kjørte vi i gang med et skikkelig sceneshow der vi presenterte vinnerne. Det hele ble filmet, og vi vil vurdere å legge den ut når vi får tak i den.

Showmenneske som jeg er, synes jeg det var på sin plass å få litt liv i en ellers noe rolig sal. Jeg tror jeg er ansvarlig for at taket på Narvikhallen nå buler litt utover - i alle fall kunne jeg skimte noen stjerner mellom taket og veggen et øyeblikk... :-)

Les også