Til hovedinnhold

Fem ting vi hater med iPhone

Apple har utstyrt iPhone med fullversjonen av nettleseren Safari.
Telefonen er ikke mer enn 1,16 cm tykk.

-- VI HATER AT

Den mangler taster. Ingen trykkfølsom skjerm har noensinne kunnet måle seg med taster når du skal skrive. Vi tviler på at iPhone vil forandre noe på den fronten. Er du glad i å skrive meldinger, er det bare å styre unna.

Den bare har EDGE. Steve Jobs kan snakke så mye han vil om et "break-through internet device". Så lenge man surfer i magre 100 - 200 kbit/s på farten, vil iPhone være handikappet. Forhåpentligvis tar man til vett og legger til super-3G før telefonen kommer til Europa.

Den ikke støtter Office-dokumenter. Hallo? Det finnes knapt en smarttelefon der ute som ikke kan lese Word- og Excel-dokumenter.

Platformen er lukket. Apple har lukket døren for utviklere som vil lage programmer for iPhone. Joda, de får lov til å lage fine nettsider telefonen kan besøke, men hvem i huleste ønsker å koble seg på internett og betale skjorta i dataoverføringer for å kunne lese kalenderen sin?

Du må tømme lommeboken. At Apple krever 4000 kroner for en mobiltelefon med to års binding, er landeveisrøveri. Som John Strand sa til Amobil i januar: - Hvis Nokia eller Sony Ericsson hadde gjort det samme til en tilsvarende pris hadde de ikke kommet noen vei. Det er kun varemerket som gjør det mulig.

-- MEN VI ELSKER

Menysystemet. Apple er eksperter på å lage gode og intuitive brukergrensesnitt. Iphones menyer er ikke bare lekre å se på, men også så enkle at hvem som helst kan forstå seg på dem - ikke akkurat noe vi kan si om andre smarttelefoner.

Teknologi som multitouch, fysisk tilbakemelding fra skjermen når du skriver, og automatisk justering av skjermbildet når du snur telefonen, setter prikken over i-en.

Designen. Mange har sagt mye om iPhone, men ikke én person har klaget på utseendet. Den er bygget i sømfritt stål, måler knapt en centimeter over midjen og har kun én knapp. Nokia N93 har 25!

At du kan bruke fingrene. Er det noe vi hater med trykkfølsomme skjermer så er det at du må drasse på en pekepenn. Den tar plass, er kronglete og du har garantert mistet den før det har gått en måned. Vi har pekefingre, og vil gjerne bruke dem.

Den 3,5 tommers skjermen. Vi elsker store skjermer, spesielt når telefonen også er liten. Med kompromissløse 3,5 tommer å boltre deg på vil du alltid ha full oversikt på iPhone. En så stor skjerm er dessuten perfekt for å snurre filmer, surfe og redigere dokumenter.

At den gir mobilbransjen et spark bak. Det har ikke skjedd mye nytt i måten vi bruker mobilene våre de siste fem årene. De har kanskje fått 100 nye funksjoner, men er ellers prikk like sine forgjengere. Enten iPhone flopper eller blir en kassasuksess, har den skapt nok blest til å sette en støkker i en bransje som hadde begynt å hvile på laurbærene.

Er du enig? Si hva du mener i forumet nedenfor!

annonse