Tek.no

Nyhet

Ring fra lomma

20 Juni 2005 13:18
annonse

Det er flere år siden den første mobiltelefonen med muligheter for stemmestyring dukket opp i butikkene. Videre har det også dukket opp trådløse hodesett hvor man kan besvare innkommende anrop via blåtann-teknologien. Dette har imidlertid krevd at man må trykke inn en knapp på hodesettet for å starte samtalen.

Samsung har nå bestemt seg for å videreutvikle potensialet i både stemmestyring og blåtann, og lanserer nå E620, den første mobiltelefonen med stemmestyring via blåtann-teknologi.

For å bruke denne telefonen trenger du kun et hodesett med støtte for blåtann. Når du ikke har tid eller mulighet til å ta telefonen opp fra lomma for å bla deg frem i kontaktlisten din, sier du navnet til den kontakten du vil ringe opp, og blåtannhodesettet ordner resten. Ved hjelp av stemmegjenkjenning oppfatter hodesettet hvilket navn du uttaler, og blar seg frem i mobiltelefonens kontaktliste.

En funksjon som dette åpner for en helt ny måte å bruke mobiltelefonen på, i tillegg til at brukervennligheten øker betraktelig. Det er ingen tvil om at denne telefonen har vinnerpotensiale hos for eksempel yrkessjåfører, anleggsarbeidere og andre som bruker hendene mye i jobben.

Telefonen skal ikke være kresen på stemmetyper, noe som betyr at flere enn eieren kan benytte seg av telefonens stemmestyring. E620 støtter fem språk, nemlig engelsk, fransk, spansk, tysk og italiensk. Det er imidlertid planlagt å lansere støtte for flere språk etter hvert.

annonse

Man skal imidlertid ikke se bort ifra at det også blir mulig å bruke telefonen i Norge, siden tysk og norsk uttale av navn ikke er så veldig ulik.

I tillegg til stemmestyringen har telefonen et én megapiksels kamera og videobakgrunner. Videobakgrunner er bevegelige bakgrunner som viser seg hver gang mobilen går over i standby-modus.

E620 skal også være den første mobiltelefonene for det europeiske markedet som kan by på en utside som er behandlet for å motvirke spredning av bakterier.

Det er foreløpig uvisst om E620 vil komme til norske butikkhyller, og hva den eventuelle prisen vil bli.

(Kilder: DM Asia, PhysOrg, Mobiledia)

Les også
USB utfordrer blåtann
Les også
Nå kommer SE Z800i
Les også
Billig SE til Norge
annonse

Les også