Til hovedinnhold

Forvandler mobilen eller nettbrettet til en smartassistent

Google ruller ut en ny Android-funksjon.

I fjor høst kom smarthøyttalere for alvor til Norge, da Google lanserte sin taleassistent på norsk. Deretter fikk vi også smartskjermer, i form av for eksempel Googles Nest Hub og Lenovo Smart Display.

Bruksområdet til disse produktene er ganske diskutabelt, spesielt på norsk, men nå slipper Google en ny (og billigere) måte du kan benytte deg av taleassistenten deres til å styre hjemmet.

Med en ny Android-funksjon kalt «Google Assistant Ambient Mode» vil mobilen eller nettbrettet ditt kunne forvandles til en Nest Hub-aktig skjerm mens den lader.

Bare tilgjengelig på fire enheter

Google slipper den nye Ambient Mode-funksjon nå, men i begynnelsen vil den bare være tilgjengelig på en håndfull produkter. Det inkluderer to nettbrett fra Lenovo, Smart Tab M8 HD og Yoga Smart Tab, og to mobiler, Nokia 7.2 og 6.2.

Nettbrettene må være stående i sine ladekrybber for å kunne gå i Ambient Mode, mens mobilene bare trengs å være tilkoblet strøm.

Blir som en smartskjerm

Med Ambient Mode aktivert vil få opp en skjerm som minner mye om hovedskjermen til smartskjermene Nest Hub og Lenovo Smart Display. Du kan enten prate til dingsen ved å begynne med «Hei, Google», eller ved å trykke på skjermen. I praksis virker det som å være nesten identisk med de dedikerte smartskjermene, og du kan gjøre ting som å starte musikkavspilling, kontrollere smartlys i hjemmet eller se på videoer.

Akkurat som med de dedikerte smartskjermene kan du også få den til å fungere som en digital fotoramme når den står i hvilemodus.

Det hele virker som en smart løsning for de som vil prøve ut de nye smartassistentløsningene, uten å måtte kjøpe en dedikert smartskjerm.

annonse