Nyhet

Samsung viste frem en helt ny type brettemobil

Blir dette oppfølgeren til Galaxy Fold?

Samsung snakket om One UI-menyene sine og om nye formfaktorer under SDC i San Jose. En flipptelefon kan bli neste nye bøyelige mobil fra selskapet.

Hvis du trodde Samsung hadde eksperiementert nok med nye formfaktorer i Galaxy Fold må du kanskje tro om igjen. En ny video fra selskapet viser at de holder på med en helt annen vri på konseptet.

Den nye formfaktoren vises i en video Samsung selv har lagt ut. Videoen starter med en Galaxy Fold – brettetelefonen vi har blitt godt kjent med i det siste. Men midtveis i videoen foldes telefonen sammen, før den legger seg og de to kortsidene av telefonen brettes ut fra hverandre.

Foreløpig er Samsung lite konkrete, men ...

Telefonen blir seende ut som en god gammeldags klapptelefon, med den viktige forskjellen at det er skjerm både oppe og nede, og ikke minst at den skjermen er sammenhengende og fortsetter forbi hengselet på midten.

Foreløpig har Samsung bare vist frem konseptet som hvordan One UI, menysystemet deres, kan vises på ulike brettbare skjermer. De har ikke sagt noe konkret om akkurat når tingesten kommer eller hvilke egenskaper den ellers vil ha. Det er ikke engang mulig å avgjøre om den har skjerm på utsiden, selv om det virker naturlig.

Nytt menysystem

Selv om Samsung ikke selv har sagt noe om lanseringsdato forventer ryktebørsen at telefonen kan dukke opp til våren. Det vil i så fall ikke være helt uventet, siden Galaxy Fold ble lansert i mars i år. Samsung er også såpass tydelige på at de jobber med ulike nye formfaktorer at dette virker som et rimelig solid hint om at mobilen er på vei. De viste også frem One UI-menyene slik de ble seende ut på Galaxy Fold under fjorårets SDC, før selve telefonen var lansert.

Les også
Samsung hinter om sammenbrettbar mobil i ny video

Også denne gang hadde de One UI-nyheter, og versjon to av menyene ble vist frem. Her handlet det ifølge The Verge om menyelementer som er enda enklere å rekke sammenliknet med tidligere, i tillegg til animerte ikoner og dark mode.

Motorola er (kanskje) også på vei

Dette er ikke den eneste klapptelefonvarianten som ventes med fleksibel skjerm. Motorolas ryktede comeback-telefon i Razr-serien er ventet å bli vist frem i midten av november, og kan bli først til markedet. De samme ryktene ville imidlertid ha det til at Motorolaen skulle blitt lansert allerede i sommer.

Årets SDC ble avholdt i McEnery Convention Center i San Jose. En gigantisk hall med plass til flere tusen mennesker, som ellers er mest kjent for å være vertskap for haugevis av Apple-utviklere under WWDC som arrangeres på forsommeren hvert år.

Les også
Samsung Galaxy Fold: Endelig er brettemobilen her
annonse