Til hovedinnhold

Ny Netflix-funksjon gjør det mindre «flaut» å teste nye serier

Irriterende historikk kan bli lettere å fjerne.

Netflix vil gjøre det lettere å fjerne oppføringer fra «fortsett å se»-raden.

Strømmetjenesten Netflix er kjent for å teste ut nye funksjoner på små grupper med brukere før de kanskje rulles ut til alle abonnentene deres.

Nå skriver BGR at det italienske nettstedet AndroidWorld har oppdaget nok en slik testfunksjon. Og denne gangen ser det ut til at selskapet forsøker å eliminere et stort irritasjonsmoment for mange.

Netflix eksperimenterer nemlig med å gjøre det lettere for deg å slette episoder fra «fortsett å se»-raden.

Helt spesifikt har testbrukerne AndroidWorld viser til fått en ny meny i appen sin som lar dem fjerne filmene og seriene fra «fortsett å se»-oversikten de vet de ikke vil følge med på videre.

Denne listen dukker opp rett under anbefalingene dine på den første oversikten du ser i Netflix-appen. Den har som oppgave å ta deg tilbake til riktig episode av favorittserien din så raskt som mulig, eller dit du pauset filmen du så på.

Det er imidlertid er velkjent problem at «fortsett å se»-raden også fylles av serier og filmer du begynte å strømme, men mistet interessen for. Dessuten skiller ikke oversikten på om du tittet på en serie i to minutter eller to timer, og mange har kanskje angret på å ha startet en serie som ikke var helt i deres målgruppe, bare for å oppdage at den «limte seg fast» til oversikten deres permanent.

Slik sletter du strømmehistorikken din nå

Vi som ikke deltar i testen har for øvrig en mer skjult mulighet til å oppnå det samme. Ved å logge inn og besøke strømmehistorikken via en nettleser kan nemlig både all strømmehistorikk nullstilles og enkeltfilmer- og serier slettes fra historien. Da fjernes de også fra «fortsett å se»-oversikten.

Se og slett strømmehistorikken din her.

Usikkert om funksjonen slippes for alle

Som med alle funksjonene Netflix tester ut er det ikke hugget i stein at slettefunksjonen blir en permanent del av tjenesten. Så langt er det kun en håndfull brukere som har tilgang.

For en tid tilbake ble det kjent at Netflix også eksperimenterte med å tilby avspilling av filmer og serier i inntil tre ganger så høy hastighet som de var spilt inn i. Denne funksjonen har foreløpig heller ikke blitt rullet ut til alle brukere av tjenesten.

Vi har heller ikke sett noe til funksjonen som lot et knippe testbrukere hoppe rett inn i en tilfeldig episode av sine favorittserier heller.

Les også
Disney+ vokser over all forventning
annonse